Чи допоможуть окуляри “в дірочку”?..

“Шановна редакціє додатка “Доброго вам здоров’я”! Дуже прошу розповісти про окуляри-тренажер “Лазер Віжн”.
Надія ЗАПОРОЖЧЕНКО.
смт Котельва”.

Шановна пані Надіє! Для консультації з цього приводу я звернулася до очного відділення обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського. Мені повідомили, що такого лікування своїм пацієнтам фахівці очного відділення ніколи не призначали.
У мережі Інтернет окуляри-тренажери “Лазер Віжн” широко рекламуються як дієвий засіб від майже всіх захворювань очей, що саме по собі вже викликає пересторогу. Адже якби звичайні окуляри “в дірочку” лікували одразу короткозорість і далекозорість, катаракту, глаукому і звичайну втому, то всі мали б стовідсотковий зір.
Виконуючий обов’язки завідувача очного відділення обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського Юрій Гладун розповів по телефону, що літнім людям жодної користі від таких окулярів не буде. У молодому віці вони ще можуть тимчасово покращити зір при короткозорості, але лише доти, доки носяться ці окуляри. Нашим читачам лікар радить звертатися до фахівців і ретельно виконувати їхні призначення.
Поділюся власним досвідом: я особисто придбала такі окуляри в полтавській аптеці років 15 тому за помірну ціну, ще коли зір був стовідсотковий, але очі втомлювалися від тривалої роботи за комп’ютером (тоді “мода” на них лише починалася). Втому вони справді знімали, але погіршенню зору з віком не зарадили. Не допомогло.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.