Він пішов на фронт добровольцем…

Чергова трагічна звістка долинула чорним вороном до Полтавщини – віддав життя за рідну землю капітан Збройних сил України, 40-річний полтавець Олександр Максимов. Він зі школи мріяв пов’язати свою долю з армією, закінчив військове училище. Прослуживши 13 років у лавах Збройних сил, за станом здоров’я був звільнений, став офіцером запасу. Але в березні нинішнього року добровільно пішов захищати Вітчизну.
На буремному Сході показував приклад молодим бійцям, не відсиджувався за їхніми спинами, охороняв блокпости, брав участь у бойових діях, підбадьорював побратимів. Під час виконання чергового завдання 14 вересня Олександр Максимов поліг смертю хоробрих.
Провести в останню путь мужнього лицаря України зібралося чимало полтавців. Архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП Федір наголосив: Олександр Максимов пожертвував життям за “други своя”. Ховати таких воїнів слід за всіма християнськими канонами. Протягом ночі у Свято-Успенському кафедральному соборі читали Псалтир над тілом загиблого, відслужили Божественну літургію і звершили чин відспівування. Коли труну з тілом Олександра Максимова виносили з собору, люди стали на коліна, аби вшанувати пам’ять і віддати данину справжньому синові Батьківщини, який ціною власного життя захищав майбутнє всіх українців.
Поховали Олександра Максимова на Алеї Героїв центрального міського цвинтаря, поруч із іншими звитяжцями, які загинули за Батьківщину.

Іванна НАЗАРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.