“Тобі, мій захисник України”

У  прес-центрі Полтавського художнього музею (Галерея мистецтв) імені Миколи Ярошенка відбулося урочисте оголошення дитячо-юнацького конкурсу образотворчого мистецтва під такою назвою. Засновником конкурсу виступила ГО “Фонд захисту і підтримки талановитих дітей” імені Анатолія Кукоби, яка взяла за мету підтримку Збройних сил України, пропаганду в дитячому середовищі славних традицій Української армії, виховання патріотизму, любові до Батьківщини.
Сприяли та всіляко підтримали проведення конкурсу Полтавський художній музей та Фонд допомоги полтавським військовим, створений з ініціативи громади Полтавського Свято-Успенського собору  УПЦ КП “Полтавський батальйон небайдужих”.
На збори завітали засновники Фонду, керівники художніх закладів, гуртків і студій, представники ряду шкіл міста і громадських організацій. До присутніх звернулася голова Фонду Віра Кальник, яка зазначила, що нашим військовикам потрібна допомога, і не лише матеріальна. А хто може краще підбадьорити воїнів, як не діти, заради майбутнього яких, власне, вони і воюють?!
Після підбиття підсумків конкурсу виставку творчих робіт буде експоновано у Галереї мистецтв, по її закінченні дитячі малюнки подарують військовослужбовцям.
Про організаційні питання акції, тематику конкурсу, оформлення і терміни подачі творчих робіт, їх оцінювання говорили на зібранні члени журі – директор музею Ольга Курчакова, заслужений художник України Микола Підгорний. До присутніх звернувся архієпископ Полтавський і Кременчуцький Української православної церкви Київського патріархату владика Федір.
Роботи розміром 30 на 40 сантиметрів мають бути виконані у напрямку “Образотворче мистецтво” (акварель, гуаш, кольорові олівці, фломастери, кулькові та гелеві ручки). На зворотному боці кожної роботи необхідно зазначити друкованими літерами українською мовою назву твору, техніку виконання, прізвище, повне ім’я, вік автора, дату виконання, матеріал, розмір, назву та вказати адресу колективу, до якого належить автор, прізвище, ім’я, по батькові керівника (батьків). У конкурсі можуть брати участь діти віком від 6 до 17 років, жителі Полтави та області.
Роботи потрібно надавати за адресою оргкомітету конкурсу: м. Полтава, вул. Фрунзе, 5, Полтавський художній музей (Галерея мистецтв) імені М. Ярошенка до 5 листопада. За додатковою інформацією слід звертатися за телефонами: (05322) 7-44-16, (0532) 56-95-61.

Галина ЗАХАРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.