“Щоб держава була в достатку, кожен мусить платити податки!”

У день, коли на засіданнях Верховної Ради України та Європарламенту депутати водночас ратифікували Угоду про асоціацію України та ЄС, у конференц-залі головного управління Міндоходів у Полтавській області відбулося урочисте нагородження переможців і лауреатів Всеукраїнського щорічного конкурсу дитячої творчості на податкову тематику “Очима дитини про бюджет країни- 2014”. Захід пройшов у режимі відеоселекторного зв’язку. На початку зустрічі юних талантів привітав голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус.
– Наша структура приділяє особливу увагу формуванню податкової культури у підростаючого покоління, майбутніх платників податків, це велика частина нинішньої роботи відомства. Потрібно пояснити суспільству, наскільки важливо сплачувати податки, й водночас запевнити, що вони спрямовуються на розвиток держави і благо громадян. Цього року на розгляд журі конкурсу надійшло близько 13 тисяч робіт. Усі вони виконані майстерно й мають глибокі сюжети, – зазначив керівник відомства.
– Нагородження вперше відбувається у відеоселекторному зв’язку. Завдяки цьому переможці з усіх регіонів можуть побачити одне одного, – розповів виконуючий обов’язки начальника головного управління Міндоходів у Полтавській області Василь Храмов. – Конкурс, заснований податківцями, постійно модернізується. Так, уже до традиційних художнього та літературного напрямів додався напрям комп’ютерної графіки. Приємно, що саме у цій сфері високо відзначили роботу конкурсантки Насті Кичигіної з міста Хорол. Вона посіла друге місце на всеукраїнському етапі. Про масовість і популярність конкурсу говорять цифри: за 13 років його існування 16 тисяч дітей з області взяли в ньому участь. 50 із них стали лауреатами і номінантами на загальнодержавному рівні. Тож таланти в регіоні не вичерпуються.
Директор Полтавської дитячої художньої школи Лідія Орел, член журі конкурсу “Очима дитини про бюджет країни-2014”, зазначила, що її приємно вразили майстерність учасників і рівень їхнього усвідомлення глибокого змісту теми. Завдяки таким заходам підростаюче покоління розуміє, як наповнюється державна казна і розподіляються кошти.
– Я намалювала картину, на якій зобразила жар-птицю. Вона уособлює фіскальну службу і розкидає своє пір’я, тобто необхідні виплати, де найпотрібніше. Моя робота виконана петриківським розписом. Уже третій рік навчаюся малювати у художній школі, й мені подобається ця техніка. Виходить гарно. Картина посіла на обласному етапі конкурсу перше місце, і я дуже рада такій високій оцінці, – розповіла учениця 7-го класу Полтавської ЗОШ №27 Поліна Остапенко.
– Моя робота має назву “Податковий дощик”. Я хотів донести ідею: податки забезпечують роботу шкіл, лікарень, дитячих садочків. Без них ці установи не можуть існувати, як грибочки в лісі без дощу, – розповів
10-річний мешканець Великої Багачки, призер обласного етапу конкурсу в номінації “Художні твори” Іван Рясний.
Близько 30 талановитих школярів регіону побували на екскурсії Полтавою й отримали заслужені відзнаки. Переможцями у 2014 році стали: у номінації “Художні твори” – Поліна Остапенко з Полтави та Анастасія Запара з Лохвиці; у номінації “Літературні твори” – Євгеній Величко з Лохвиці й Андрій Радько з Хорола; комп’ютерну графіку на задану тему найкраще представили полтавка Софія Ремига й Анастасія Кичигіна з Хорола. Загальна тема дитячих робіт – “Щоб держава була в достатку, кожен мусить платити податки”.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.