Формалізм – недопустимий

Питання роботи центрів надання адміністративних послуг та виконання відповідної постанови Кабінету Міністрів України стали першочерговими в порядку денному апаратної наради у голови обласної державної адміністрації Віктора Бугайчука. Участь у роботі наради взяв виконуючий обов’язки голови обласної ради, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко.
Констатувалося, що у повному обсязі та з дотриманням чинного законодавства нині в області працює 30 центрів надання адмінпослуг.  Лише протягом поточного року ними надано понад 11 тисяч послуг громадянам та суб’єктам господарювання, видано понад 9 тисяч документів дозвільного характеру. Спільно з Полтавською дирекцією УДППЗ “Укрпошта” реалізується проект спрощеного надання послуг, який особливо важливий для сільського населення та для людей з обмеженими фізичними можливостями. Як передбачено законодавством, до роботи центрів у вересні долучилися УДАІ УМВС України в Полтавській області, територіальні управління Держгірпромнагляду, Держсанепідслужби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, інспекція архбудконтролю. Однак є чимало проблемних питань, на яких зосередилися присутні. Це, зокрема, фінансове, кадрове, правове забезпечення.
Учасники апаратної наради також підбили підсумки організації оздоровлення та відпочинку дітей минулого літа. У цілому організованими формами відпочинку й оздоровлення було охоплено  понад 76 тисяч дітей, що складає майже 62 відсотки дітей шкільного віку. З усіх джерел фінансування на це було спрямовано понад 66 мільйонів гривень. Однак, як зазначалося в ході наради, є райони й міста, де з місцевих бюджетів на закупівлю путівок до заміських таборів не було витрачено жодної копійки. Віктор Бугайчук назвав такі приклади формалізму неприпустимими і дав доручення створити відповідну комісію для з’ясування причин недоліків.

Віктор КІКОТЬ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.