“Він поїхав на Схід, щоб у Полтаві й в усій Україні було спокійно”

У  Полтавському політехнічному ліцеї відбулася урочиста лінійка, на якій було передано гуманітарну допомогу викладачеві, а нині – учаснику АТО Сергієві Гуньку. Активісти учнівського самоврядування із першого вересня започаткували благодійну акцію “Збери посилку на Схід”. Викладачі й учні приносили бинти, вату, засоби особистої гігієни, теплий одяг, шкарпетки, військове взуття. Одна з учениць до посилки поклала Євангеліє. Майже всі вихованці закладу підготували листи й малюнки, а ще – патріотичні браслети для наших військових.
“Зорі Полтавщини” Сергій Гунько повідомив, що волонтерська допомога нашим воїнам вкрай необхідна. Останнім часом популярності набирає адресна. Набагато зручніше, краще й ефективніше, якщо “гуманітарку” відсилають певній військовій частині. Тоді вона швидше буде направлена до пункту призначення. “Зараз батальйонам необхідні тепловізори, прилади нічного бачення. Проте ми вдячні небайдужим людям за будь-яку допомогу, адже відчуваємо підтримку й щирість земляків”, – говорить Сергій Володимирович. Він розповів, що військові часто отримують листи й малюнки від дітей. “У нас вони розміщені на стінах кожного поверху. Важко передати ті емоції, які сповнюють душу, коли повертаєшся виснаженим із бойового завдання і проходиш повз стіни з дитячими малюнками. Це справді додає і духовних, і фізичних сил”, – навіть тембр голосу змінився у військового.
У Полтаві Сергій Гунько проходив лікування й реабілітацію після поранення. Звісно, учні політехнічного ліцею відвідували свого улюбленого вчителя. Він викладає близько десяти спецкурсів, пов’язаних із комп’ютерними технологіями й електромеханікою, є головою методичної комісії.
“Я дітям завжди намагався прививати почуття справедливості, гордості за нашу країну. Тож думаю, що вони мене зрозуміють, адже суверенітет України треба захищати. На жаль, наше право жити у самостійній соборній державі дуже дорого коштує. Та Україна є і буде незалежною!” – наголосив викладач-військовий. Учні Сергія Володимировича Гунька високо цінують його вчинок. Зокрема Микола Романець говорить: “Він поїхав воювати на Схід, щоб у Полтаві й в усій Україні було спокійно. А наше завдання – забезпечити йому міцний тил”. Ірина Мороховець із гордістю заявила, що Сергій Володимирович – справжній герой.
У педагога й патріота болить душа за Україну. Тож пішов боронити рідну землю добровольцем. Уже із середини травня він у зоні АТО. На фронті Сергій Гунько – заступник командира розвідувального підрозділу. Поруч із ним – дружина Тетяна, яка теж працює у політехнічному ліцеї викладачем прикладного та веб-дизайну. Влітку свою відпустку Тетяна провела разом із чоловіком на Сході. “Вона не просто туди поїхала, вона виконує важливі завдання”, – розповів Сергій.
Нині родина Гуньків на буремному Сході. Нехай береже їх й усіх наших воїнів Господь від ворожих куль і снарядів.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.