Змагались і перемагали медики

На початку вересня медики Полтавщини традиційно зустрілися на спортивній арені дитячого оздоровчого табору “Ромашка”, що у селищі Білики Кобеляцького району. Цього разу вони зібралися на ХІ спартакіаді. Розпочали змагання тенісисти, волейболісти, футболісти, легкоатлети. Переможців із шахів та шашок визначили ще до офіційного відкриття заходу, в ході міжрайонних змагань. Ними стали Микола Олійник із ВДНЗУ “Українська медична стоматологічна академія”, Світлана Малімоненко із Полтавського обласного центру медико-соціальної експертизи та лубенські медики Валентина Вобла і Андрій Матюшенко. У ході спартакіади чимало уболівальників зібрали гирьовики, а також змагання з перетягування канату.
Зі словами привітання до учасників спартакіади звернувся керівник обласної галузевої профспілки Олександр Кувічка, нагадавши про те, що нині, в складний період життя країни, медики надають допомогу бійцям армії, Нацгвардії, добровольчих батальйонів. Серед бійців АТО є й полтавці-медики. На буремний Схід прибула перша в Україні Полтавська санітарно-рятувальна автомобільна рота. Серед військовослужбовців роти є і добровольці, і призвані військкоматом. Тут служать і шість професійних лікарів. На превеликий жаль, у боях загинув син головної медичної сестри обласного наркологічного диспансеру, кадровий офіцер Сергій Лимар. Тяжко поранений Тарас Гапон – син головної медичної сестри, голови профкому Полтавського обласного госпіталю для інвалідів війни Тетяни Гапон. Медичні працівники області підтримують учасників АТО фінансово, відраховуючи частину заробітку та профвнесків, передаючи для них продукти харчування, ліки, предмети сангігієни через Полтавський батальйон небайдужих.
Учасників спартакіади привітали також директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак, директор дитячого оздоровчого табору “Ромашка” Василь Калюжний, представник ФСТ “Спартак” Людмила Новохацька. Після завершення змагань Віктор Лисак та Василь Калюжний вручили нагороди найкращим медикам-спортсменам та командам, а головному лікарю обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру Петру Шейку – Почесну грамоту Національного олімпійського комітету України. Переможцем ХІ спартакіади медиків Полтавщини вже вкотре стала команда Полтавського обласного госпіталю для інвалідів війни (капітан команди – Іван Литвиненко, голова профкому – Тетяна Гапон). Сили спортсменам додавала думка про Тараса, який не зміг взяти участь у спортивному святі через поранення. Йому й присвячують свою перемогу.

Лілія ЧЕРПАКОВА
Член НСЖУ

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.