Опрацьовано проекти рішень чергової сесії

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань бюджету та управління майном, яке відбулося під головуванням Валерія Пархоменка, розглянуті питання, внесені до проекту порядку денного двадцять четвертої сесії обласної ради. У роботі комісії взяли участь виконуючий обов’язки голови обласної ради, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, голова облдержадміністрації Віктор Бугайчук, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, члени громадських рад при обласній раді та облдержадміністрації.
Відповідно до порядку денного депутати повторно розглянули питання “Про внесення змін та доповнень до Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012–2016 роки”. Враховуючи збільшення вартості штучного покриття для спортивних майданчиків, депутати підтримали пропозицію профільного управління щодо фінансування у поточному році будівництва двох майданчиків – у ПолтНТУ ім. Ю. Кондратюка та селі Світлогірське Кобеляцького району.
Члени бюджетної комісії детально розглянули питання “Про внесення змін до обласної Комплексної програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями та ветеранів війни на 2013–2020 роки”. За інформацією директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Людмили Корнієнко, відповідно до програми на надання матеріальної допомоги населенню з обласного бюджету передбачено кошти у сумі 2,4 мільйона гривень. У тому числі рішенням двадцять третьої сесії обласної ради шостого скликання від 27 червня 2014 року “Про внесення змін та доповнень до обласної Комплексної програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями на 2013–2020 роки” виділено кошти у сумі 1 мільйон гривень для надання матеріальної допомоги особам, які переселилися в Полтавську область з тимчасово окупованої території та території проведення антитерористичної операції у східному регіоні, потерпілим та членам сімей загиблих (померлих) військовослужбовців (військовозобов’язаних, резервістів), які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також брали участь у антитерористичній операції, та осіб, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період, і загинули при виконанні обов’язків військової служби.
Матеріальну допомогу надано 2285 особам, у тому числі: 1923 мешканцям області на суму 946,7 тисячі гривень (середній розмір допомоги – 505 гривень); 318 особам, які переселилися з тимчасово окупованої території та території проведення антитерористичної операції у східному регіоні й тимчасово проживають на території Полтавської області, на загальну суму 238 тисяч гривень (середній розмір допомоги становить 780 гривень); 30 військовослужбовцям, які отримали поранення під час участі в антитерористичній операції (загальна сума допомоги – 611 тисяч гривень).
З метою подальшого надання матеріальної допомоги вищевказаним категоріям депутати підтримали пропозицію профільного департаменту внести зміни до обласної Комплексної програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями та ветеранів війни на 2013–2020 роки в частині збільшення видатків на 1 мільйон гривень.
Комісія також підтримала внесення змін до розподілу коштів субвенції з Державного бюджету обласному бюджету в 2014 році на проведення робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах,  у частині спрямування резерву коштів субвенції поточного та минулих років Пирятинському, Решетилівському, Кременчуцькому, Диканському, Полтавському районам та місту Кременчуку на загальну суму 2,3 мільйона гривень.
Відповідно до порядку денного депутати також розглянули та підтримали ряд питань щодо надання дозволів підприємствам з використання надр, крім тих, що стосуються користування родовищами підземних питних вод. На думку депутатів, дані питання потрібно доопрацювати з метою поліпшення послуг водопостачання для жителів відповідних територій. Розглянуто ряд інших актуальних питань.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.