Аспекти діяльності Держлікслужби України

Голова Державної служби України з лікарських засобів Михайло Пасічник із робочою поїздкою відвідав Полтавщину. Він провів нараду, в якій взяли участь перший заступник голови ОДА Олег Пругло, директор департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак, начальник Держслужби з лікарських засобів у Полтавській області Наталія Андрієнко, ректор ВДНЗУ “Українська медична стоматологічна академія”, професор В’ячеслав Ждан, представники фармацевтичної галузі приватного і комунального секторів області. На зібранні обговорювалися проблеми діяльності фармацевтичної галузі та шляхи їх вирішення.
Михайло Пасічник зазначив, що на сьогодні основним завданням Держлікслужби України є вдосконалення вже існуючих нормативно-правових актів з метою їхньої подальшої адаптації до європейських норм. Адже діяльність відомства в першу чергу спрямована на захист здоров’я громадян України. Він наголосив, що при Держлікслужбі України створено робочі групи, які працюють над вдосконаленням таких напрямків, як контроль якості лікарських засобів, ліцензування імпорту, належна виробнича практика, оптова та роздрібна торгівля, обіг виробів медичного призначення. На офіційному сайті відомства постійно оприлюднюється інформація про діяльність робочих груп, коло питань, які обговорюються під час засідань, та розроблено проекти нормативно-правових документів. Михайло Пасічник закликав усіх бажаючих приєднатися до їх обговорення та надсилати свої пропозиції до проектів цих документів.
Крім розгляду ключових питань, Михайло Пасічник повідомив, що Держлікслужбою України сьогодні також ведеться робота у вирішенні таких проблем, як зберігання лікарських засобів, професійна підготовка працівників аптечних установ, скасування дублюючих норм у сфері контролю якості лікарських засобів тощо. Нарада продовжилася у рамках відкритого діалогу, в ході якого присутні могли поставити свої запитання.

Прес-центр департаменту
охорони здоров’я ОДА

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.