Студреспубліка – еталон єднання молоді

В  ОКІА “Новини Полтавщини” відбулася прес-конференція, на якій йшлося про участь полтавської делегації у ХVI фіналі Міжнародної програми “Студреспубліка”.
Регіональний координатор програми у Полтаві Юлія Бобир наголосила, що цього року “Студреспубліка” стала еталоном єднання. Участь у молодіжному заході взяли близько 800 представників із усіх куточків України, зокрема із Донецька і Севастополя. Полтавська делегація була чи не найчисленнішою й налічувала 42 активні, розумні й творчі особистості.
Про результати ХVI фіналу Міжнародної програми розповіла депутат студентського парламенту України Олена Куріпко: “Студреспубліка” – це фундамент для зближення студентів із усіх куточків країни, особливо нині. Цьогорічна тема “Модель України в умовах нового світового порядку” була складною, тож ми намагалися використати увесь свій потенціал. Результатом інтелектуальних ігор стали п’ять вигідних для України позицій – Балтійсько-Чорноморський союз, активний нейтралітет, стратегічне партнерство з США, з КНР та програма відновлення Сходу України”.
На прес-конференції також йшлося про те, що фестивальна програма цього року була коротшою, але це аж ніяк не вплинуло на її високий рівень. Полтавська команда привезла чимало нагород, зокрема “золото” отримали Богдан Шевченко (у фотоконкурсі “Спалах емоцій”) та Андрій Сігінєвич (у номінації “Кращий проморолик “Студреспубліки”), “срібло” ж вибороли у “Глобал-флешмобі”. Першим віце-містером став студентський мер Полтави Богдан Хоменко, а відомий полтавській молоді гурт “Сен-Тропе” зайняв другу сходинку на фестивалі “Music Life Awords”.
На прес-конференції також зазначалося, що переможці ХVI фіналу Міжнародної програми “Студреспубліка” будуть проходити стажування у Верховній Раді України та в органах місцевого самоврядування.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.