Волонтер медичної служби

Із нагоди Дня Незалежності Президент України Петро Порошенко нагородив орденом “За заслуги” ІІІ ступеня кременчужанина Іллю Лисенка. Цей мужній чоловік уже кілька місяців працює водієм волонтерської групи “Екстрена медична служба “Хотабич”.
– Я дуже пишаюсь своїм сміливим чоловіком, сподіваюсь, що Кременчук і Полтавщина також! – написала його дружина Ольга на сторінці у “Фейсбуці”. – Звісно, я переживаю за нього, але не маю права забороняти йому йти на війну. Він – чоловік, а значить, захисник Вітчизни, тому такий відповідальний вибір він має робити сам.
А ще розповіла, що Ілля ще 19 лютого відправився на Майдан, щоб разом із іншими волонтерами допомагати учасникам акції протесту. А коли розпочалася антитерористична операція, у складі однієї з бригад медичної служби “Хотабич” відправився на Донбас. Нині він – не тільки водій, а ще й координатор поставок медикаментів на фронт. Його колеги стверджують, що Ілля Лисенко на звичайній машині, щоправда, з форсованим двигуном, вивозить поранених бійців з передової. Їхній екіпаж робить навіть неможливе, щоб у бойових умовах рятувати життя героїчних захисників Батьківщини.
Сам Ілля у “Фейсбуці” зізнався: “Можливо, ставлення до цієї високої нагороди ще сформується у майбутньому. Допоки ж просто приймаю вітання, бо розумію, що 99 відсотків успішної роботи волонтерів – це ресурс українського згуртування навколо національної біди. Наша група усього лише користується цим ресурсом, наданим для зменшення ризику смерті наших бійців. Тож подяка і шана кожному українцю, хто зробив свій внесок у ці 99 відсотків нашого успіху”.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.