Премія імені Нескореної полтавчанки

Оголошується прийом матеріалів на здобуття премії  імені Лялі Убийвовк, заснованої обласною радою на вшанування пам’яті Героя Радянського Союзу, керівника підпільної молодіжної групи “Нескорена полтавчанка” Олени Убийвовк. Премією Полтавської обласної ради імені Лялі Убийвовк відзначаються жителі області, учнівська та студентська молодь, учителі загальноосвітніх шкіл області за вагомий особистий внесок у збереження патріотичних традицій і утвердження спадкоємності, патріотичне виховання підростаючого покоління.
Відповідно до Положення премія присуджується у номінаціях: “У житті завжди є місце подвигу” – за патріотичне виховання молоді, створення кімнат і музеїв бойової слави; “Ім’я твоє невідоме, подвиг твій безсмертний” – за пошукову роботу з увічнення пам’яті земляків – героїв-підпільників, які зробили  вагомий внесок  у визвольну боротьбу під час фашистської окупації, за проведення фундаментальних досліджень історії свого краю, пов’язаної із діяльністю підпільних організацій та визвольною боротьбою, що здійснювалася на окупованій фашистами території, практичне втілення ідей військово-патріотичного виховання; “Пам’ять, відтворена музами” – за створення музичних, літературних, творів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва з висвітленням відповідної тематики. Сума премії становить дві тисячі гривень.
Пропозиції про присудження премії вносять відділи (управління) освіти райдержадміністрацій, міськвиконкомів, органи місцевого самоврядування, громадські та ветеранські організації до 1 жовтня. У листі-клопотанні до оргкомітету премії вказуються прізвище, ім’я, по батькові кандидата на нагородження, місце навчання, роботи, посада, адреса проживання, контактні телефони, зазначається його конкретний внесок у справу патріотичного виховання та увічнення пам’яті земляків. До листа-клопотання, завіреного підписом керівника організації, установи та печаткою, додаються ксерокопії свідоцтва про народження, паспорта та ідентифікаційного коду претендента.
Прийом матеріалів проводить обласний центр туризму та краєзнавства. Документи на здобуття премії подаються за адресою: 36014, м. Полтава, вул. Нечуя-Левицького, 4, тел. 2-49-86.
Оргкомітет премії.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.