Нагороди вручено рідним полеглих воїнів

У Кобеляцькому центрі культури та дозвілля відбулася церемонія передачі батькам Юрія Сітяєва ордена “За мужність” ІІІ ступеня, яким він був нагороджений Указом Президента України за особисту мужність і героїзм, виявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України (посмертно).
Державну нагороду матері воїна, Тетяні Петрівні, вручив голова облдержадміністрації Віктор Бугайчук, котрий подякував за сина – справжнього героя, мужнього бійця, гідного громадянина своєї країни. Він нагадав, що 75 років тому 1 вересня почалася Друга світова війна. “Жителі Балтії і Польщі так само мріяли про щасливе майбутнє, про навчання, але їхні країни були окуповані арміями двох нелюдських режимів – фашистського та сталінського”, – зазначив Віктор Бугайчук, проводячи паралелі з сучасністю, й підкреслив, що Україна – мирна країна, яка не давала жодного приводу для віроломної агресії з боку РФ.
Голова Кобеляцької райдержадміністрації Іван Терновий у своєму виступі наголосив: “У час, коли потрібно саджати квіти, розбудовувати демократичну державу Україну, хлопці гинуть, відстоюючи рідну землю. На превеликий жаль, чорне крило зачепило і родину нашого земляка Юрія Сітяєва, який загинув під час бойових дій на Сході України. Я хочу подякувати батькам героя – мамі Тетяні Петрівні та батькові Миколі Івановичу – за те, що виховали сина-патріота, сина-героя, який добровольцем пішов у армію, щоб боронити рідну землю від підступного ворога.
У цьому залі присутня молодь, для яких мужність Юрія Сітяєва повинна бути зразком самовідданого служіння рідному народові й Батьківщині.
Змістовну програму підготували працівники й вихованці Кобеляцького районного будинку дитячої та юнацької творчості ім. Миколи Касьяна. Програма була пронизана віршами про сьогодення, які написала культорганізатор закладу Вікторія Кузема. Учасники щемно-урочистого заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого, на його честь пролунав Державний Гімн України.
***
За час проведення АТО Кременчук втратив двох своїх синів. Їхній подвиг заради миру на українській землі назавжди залишиться в серцях земляків. Держава гідно вшановує подвиг героїв. Днями у міськвиконкомі Кременчука відбувся захід з нагоди вручення державних нагород батькам загиблих бійців – Дмитра Андрусенка та Дмитра Шевченка. В актовій залі зібралося чимало земляків, друзів і близьких героїв, щоб вшанувати пам’ять про них і вклонитися їхнім батькам.
Від імені керівництва держави та від себе особисто голова облдержадміністрації Віктор Бугайчук висловив найщирішу подяку батькам за зразкове виховання синів-патріотів.
– Подвиг ваших синів є для нас усіх священним, адже здійснений задля щасливого майбутнього України та українського народу, – наголосив він у вітальному слові.
Родинам загиблих керівник області вручив ордени “За мужність” ІІІ ступеня, якими Указом Президента України посмертно нагороджені Дмитро Андрусенко та Дмитро Шевченко.
Перший заступник міського голови Віктор Калашник запевнив, що влада Кременчука робитиме все можливе, аби родини полеглих мали належний соціальний захист, а пам’ять про їхніх синів була гідно вшанована.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”
Зоя Митько
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.