Фотовернісаж старого міста над Ворсклою

Подорож старою Полтавою за допомогою фотознімків особливо цікава для тих, хто пам’ятає куточки чи будівлі, які вже поглинула ріка часу. Так, Володимир Давидов, колишній працівник видавництва “Криниця”, яке свого часу створив і очолював нині покійний поет і видавець Тарас Нікітін, упізнав місце, де народився, на виставці унікальних історичних фотографій у бібліотеці-філії № 12 міської центральної бібліотечної системи.
P2040088– Хороша добірка фотографій, – поділився враженнями пан Володимир. – Ось тут, на вулиці Котляревського, я виріс. У нашому будинку розміщувався вітамінний бар – колись ходили туди пити соки. Зараз цього будинку, що був споруджений ще в 1861 році, вже немає – його знесли, а мешканцям надали житло в іншому місці. Переселившись у новобудову в мікрорайоні Левада, я був задоволений, бо в старовинному будинку на Котляревського комунальних зручностей ми не мали. А тепер жалкую, бо то була цікава історична будівля. Люблю історію, завжди цікавлюся нею, також маю вдома деякі фотографії старої Полтави.
На виставці рідкісних фотографій (точніше, копій), які розповідають про історію Полтави, є роботи відомого фотографа, котрий мешкав у Полтаві, Йосипа Хмелевського і невідомих авторів. На знімках зображено полтавські міські краєвиди, які змінилися майже невпізнанно.
Про історичне минуле обласного центру розповідає також виставка літератури до Дня міста “Полтаво моя сивочола, ти гордість моя і краса!”

Наталія ЖОВНІР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.