Чи потрібно на зиму запасатися свічками?

Нещодавно в засобах масової інформації було оприлюднено повідомлення про можливі віяльні відключення електроенергії споживачам, у тому числі й приватним. Це одразу ж викликало чимало сумнівів, домислів, неабияке занепокоєння. Мовляв, доведеться згадати сумнозвісні 1990-ті, коли в часи пік на кілька годин вимикали електропостачання. В редакцію “Зорі Полтавщини” почастішали дзвінки читачів із проханням роз’яснити перспективи енергопостачання в нашій області. Адже ситуацію загострює ще й той факт, що чимало людей придбали бойлери для підігріву води, сучасні котли для опалення приміщень, що працюють винятково від електроенергії. А відтак при кількаразових перепадах протягом дня напруги в мережі є очевидна загроза того, що вони вийдуть з ладу. Тож чи варто запасатися свічками, а також “розпечатувати” груби, щоб взимку топити дровами?

Прес-служба ПАТ “Полтаваобленерго” поширила повідомлення, у якому зокрема йдеться, що згідно з Інструкцією про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання графіки аварійних відключень електроенергії розробляються і затверджуються щороку. Для кожної області затверджені ліміти потужності. У разі якщо область перевищує споживання електроенергії, то вводяться в дію графіки аварійних відключень. Є розроблений і затверджений черговий графік на 2014–2015 роки. Усі енергопостачальні компанії України отримали лист Міненерговугілля від 28.08.2014 року про можливе застосування графіків аварійних відключень.
Керівник прес-служби ПАТ “Полтаваобленерго” Ірина Бабенко повідомила, що на даний час ніяких розпоряджень НЕК “Укренерго” про введення графіків аварійних відключень не надходило.
Отож поки що оптом скуповувати свічки, можливо, й не варто. Втім війна на Сході, м’яко кажучи, не сприяє стабільним умовам життєзабезпечення…

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.