Здолаємо агресорів разом!

Лубенський район
Як повідомив військовий комісар Лубенсько-Оржицького об’єднаного міжрайонного військового комісаріату, начальник Лубенського гарнізону підполковник Ігор Черевко, за період мобілізації солдатами стали 120 лубенчан. Нині вони боронять державу на Сході України. У військових частинах, де проходять службу, бійці забезпечені усім необхідним.
***
Ще на початку військового конфлікту в Донецькій та Луганській областях дев’ять патріотів України – жителі Лубен та району – створили міськрайонний штаб із підтримки руху “За єдину Україну”, який очолює Олександр Жалдак. Зусиллями цих небайдужих людей, за сприяння і підтримки міської та районної влади, громадських організацій Лубенщини зібрано майже 400 тисяч гривень, понад 25 тонн продуктів, придбано та передано військовим чимало бронежилетів, інших засобів захисту та воєнної амуніції, товарів першої необхідності. Подібними турботами переймається також благодійний фонд “Добробут міста Лубни” на чолі з головою ради керівників підприємств, установ та організацій Лубен Іваном Слиньком. Посильну допомогу військовим надає переважна більшість патріотично налаштованого населення – ветерани, підприємці, трудові колективи, сільські ради, мікрорайони міста.
***
Депутати Лубенської міськради на черговій сесії прийняли рішення про нагородження відзнакою “За заслуги перед містом Лубни” (посмертно) Владислава Бєлоруса, солдата військової служби за контрактом Збройних сил України. 22-річний юнак героїчно загинув у бою біля села Червона Зоря Шахтарського району Донецької області 12 липня. Пам’ять про нього бережуть земляки.
***
Силами трудового колективу райдержадміністрації, військовослужбовців встановлено огорожу навколо садиби донедавна водія РДА, а нині учасника АТО Віктора Сивухи. Дітям солдата, учням Засульської гімназії Олексію та Дарії, колеги батька подарували шкільні канцелярські набори.
Пирятинський район
З початку антитерористичної операції на Сході України майже 100 чоловіків із Пирятинського району були мобілізовані до лав захисників Вітчизни. Таку інформацію повідомив районний військовий комісар Віталій Лучний.
***
У редакції районної газети “Пирятинські вісті” діє штаб зі збору фінансової та матеріальної допомоги для військовослужбовців у зоні бойових дій. Штаб співпрацює з координатором волонтерського руху району Світланою Німець. Протягом останнього тижня до штабу доставили допомогу понад два десятки пирятинських родин. Частину продуктів та речей вже передано військовим. Окрім цього, пирятинці роблять грошові пожертви. Збір продуктів, речей та коштів триває.
Оржицький район
Одним із ініціаторів збору пожертв на потреби бійців на Сході України в Оржицькому районі стала Свято-Преображенська церква Київського патріархату, що в Оржиці. Прихожани щедро діляться з вояками овочами, сухофруктами, крупами, цукром, консервами, макаронами, іншими продуктами й речами. Ієрей Віктор Семенюк звернувся до небайдужих громадян, які мають приватний вантажний транспорт, із закликом допомагати у перевезенні вантажів для подальшого транспортування до “гарячих точок”. Загалом близько десяти тонн харчів за сприяння сільських і селищних громад вже перевезено й здано на пункти прийому до Полтави та Лубен.
***
На службу в зоні АТО старший дільничний інспектор міліції з села Райозеро Олександр Коршун та старший оперуповноважений ДСБЕЗ Дмитро Щербань, який родом із Остапівки Лубенського району, пішли добровольцями. Юнаки першими з райвідділу міліції побували в місцях проведення антитерористичної операції, де забезпечували громадський порядок у населених пунктах. Як розповів начальник Оржицького райвідділу внутрішніх справ Юрій Лохвицький, гідну підтримку правоохоронцям надали мешканці району, керівники підприємств. Щира вдячність за це – місцевим підприємцям та сільгосптоваровиробникам: директору ТДВ “Оржицький завод “Райдуга” Олександру Лантуху, директору ФГ “Плехів-Агро” Богдану Нестеренку, приватному підприємцю з Новооржицького Сергію Гришку, компанії “КЕРНЕЛ”, адміністрації мережі магазинів “Оптовичок”.
Щоб бути готовими до зміни попередньо відрядженого особового складу, нову форму для правоохоронців замовлено завдяки небайдужості директора СФГ “Світанок” Миколи Горба, директора ФГ “Надія” Петра Роя, директора ПСП “ПриватАгро” Станіслава Куця, директора СФГ “Каміла” Івана Буця, директора ФГ “Еліта” Валентини Несен.
***
Рада сільськогосподарських товаровиробників, яку очолює Володимир Стилик, акумулює кошти для подальшої допомоги бійцям у зоні АТО. Першими відгукнулися директор СТОВ “Лукім’я” Іван Шингарій та директор ФГ “Ювента” Валентина Філіповських. Значними сумами допомогли директор СТОВ “Україна” Іван Тесля, директор СТОВ “Селецька” Володимир Стилик, керівники СТОВ “Агрофірма “Оржицька” Валентин Несен та ПП “Воронинці” Микола Бондаренко. Відгукнулися і приватні підприємці-землекористувачі.
***
Мешканці Лазірок зібрали сільський актив, щоб допомогти двом мобілізованим односельцям та їхнім родинам. Лазірківчани спільними зусиллями зібрали понад 20 тисяч гривень. За інформацією сільського голови Івана Бондаренка, на ці гроші придбано два бронежилети, а решта коштів передана безпосередньо сім’ям солдатів. Днями селяни вже вкотре відправили черговий продуктовий вантаж на пункт збору.
Постійно організовує акції зі збору гуманітарної допомоги воїнам та жителям Донбасу Оржицький районний відділ управління Державної служби з надзвичайних ситуацій. Як повідомив начальник РВ УДСНС Олексій Чугуєвець, загальна сума переданого на Схід склала близько 40 тисяч гривень.

Володимир МАРА, Ганна СИНЯК, Олена СИДОРЕНКО/Журналісти.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.