“Єднаймося навколо книги!”

Акцію під такою назвою провела обласна універсальна наукова бібліотека імені І. П. Котляревського, долучаючись до святкування 23-ї річниці Незалежності України.
Працівники та користувачі книгозбірні вийшли в Сонячний парк, де всім роздавали жовто-блакитні стрічки, знайомили з книгами про Україну, Полтавщину. Вони підготували книжкові виставки з усіх відділів, твори місцевих письменників, періодичні видання, які отримує заклад, жваво спілкувалися з постійними і потенційними читачами книгозбірні, відповідали на численні запитання полтавців та гостей міста.
“Сучасна бібліотека – це потужний інформаційний центр. До послуг читачів тут електронні комунікації. Втім вони ніколи не замінять тієї душевної насолоди, яку отримує людина від живого спілкування з книгою”, – розповіла директор бібліотеки Тетяна Зеленська.
Учасниками акції стали приватні підприємці і студенти, вчителі, пенсіонери, міліціонери, працівники музеїв і дитячих садочків. У той час, коли батьки записувались до бібліотеки, їхні діти малювали вітальні листівки та одержували солодкі сюрпризи від бібліотекарів. Загалом обласна універсальна наукова бібліотека імені І. П. Котляревського налічує 834 тисячі книг та має потужну колекцію періодики.
Працівники цього закладу періодично передають художню літературу у військовий госпіталь, де лікуються поранені в зоні АТО бійці. У них попитом користуються детективи та пригодницькі романи. Бібліотекарі закликали і полтавців приносити для пацієнтів військового госпіталю книги з домашніх бібліотек. Відділ обліку користувачів записав усіх бажаючих до книгозбірні. Чотири десятки нових читачів завітають до закладу найближчим часом.

Ольга СИРОТА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.