Нас ідея веде за свободу для рідного краю

Тихий серпневий вечір напередодні свята Незалежності України зібрав до парку Слави у Великих Будищах Диканського району патріотично налаштованих жителів села, численних гостей. Саме Великі Будища у дні, коли відбувалися доленосні для всієї держави події на Майдані в Києві та в Полтаві, укотре стали осередком свободи. Великобудищани взяли активну участь у Революції Гідності, організовували віча на підтримку демократичного вибору України в районному центрі. Й ось – важлива подія: відкриття пам’ятного знака Небесній Сотні. З цієї нагоди відбувся вечір-реквієм. Нікого не залишила байдужим презентація “Зима, що нас змінила”, знову з’явилися сльози від вражень пережитих подій на Майдані, а перед очима постали обличчя мужніх українців, котрі власним життям заплатили за наш європейський вибір, за честь і гідність кожного.
Випускник Великобудищанської школи, приватний підприємець Олександр Пічка долучився до святої справи увічнення пам’яті Героїв Майдану. Завдяки його доброчинності постав пам’ятний знак Небесній Сотні та захисникам незалежності України. Саме Олександру Пічці разом із народним депутатом України Юрієм Бубликом було надано право відкрити цей пам’ятний знак. На стилізованій шині, що символізує Майдан, стела з надписом “Герої не вмирають!”
Українці – велика, сильна нація, яка має тисячолітню історію, наша ідея – європейські демократичні цінності, на які ніхто не повинен посягати, – такими були ключові позиції всіх промовців.
Скорботно мерехтіли свічки у вечірніх сутінках, учасники зібрання схилили голови в жалобі за тими, хто поклав голови на олтар незалежності Вітчизни. “Слава Україні!” – “Героям слава!” – ці гасла, що у світлі останніх подій глибоко запали в душу кожного, промовлялися з особливим трепетом, вони піднімали дух, вселяли віру, як і Гімн України у виконанні учасників вечора-реквієму.

Валентина ДІДЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.