Гостинність Ковпаківського краю

Нещодавно у Котельві маленькі переселенці зі Сходу мали можливість побувати у ролі пожежників. А дехто із дітлахів вирішив обрати цю професію у майбутньому.
Нині у Котелевському краї проживає 47 родин, які змушені були переселитися із зони АТО. Тож рятувальники району вирішили хоч якось відволікти юних мешканців Донбасу від сумних спогадів.
Захід проводився на базі Котелевського районного сектора Управління державної служби надзвичайних ситуацій України в Полтавській області. Подивитися на пожежні машини й пристрої гасіння прийшло більше півсотні дітлахів. Цікаву та пізнавальну екскурсію провів старший лейтенант внутрішньої служби Ростислав Лапа. Також маленькі переселенці мали можливість поспілкуватися із психологами УДСНС у Полтавській області Анною Потапенко та Юлією Фалєєвою.
Згодом усі вирушили до Ковпаківського лісопарку. Спочатку рятувальники під керівництвом начальника Котелевського районного сектора УДСНС Віталія Рогулі провели імпровізований показ дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Були й гасіння умовної пожежі, й подача піни спеціальним пристроєм, й інші спеціальні вправи. А потім на березі Ворскли розпочалися справжні веселощі – ігри, конкурси, перевдягання у пожежників та купання у піні. Емоції дітей просто зашкалювали!
На завершення зголоднілих та щасливих дітлахів пригощали смачною козацькою кашею. А також подарували іграшки, які юним переселенцям передали діти рятувальників.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.