“Дніпро” – “Ворскла” – 1:1

У матчі 5-го туру в Дніпропетровську на підопічних Василя Сачка чекав непростий іспит – дуель із лідером чемпіонату місцевим “Дніпром”. Господарі зустрічі напередодні матчу з полтавцями провели виснажливий поєдинок у Хорватії в рамках турніру Ліги Європи. Тож одне з ключових питань було: чи відновилися дніпропетровські футболісти? Враховуючи й те, що травмовані Ротань, Коноплянка, Матеус та Мандзюк, на полтавців чекав не найсильніший склад команди Маркевича. Але й у наших земляків були відсутні Міщенко і Маркоскі, хоча повернулися після дискваліфікації Даллку та Бараннік.
Наставник “ворсклян” не зрадив своїй тактиці й знову виставив у старті двох нападників. Цього разу Ковпак і Бараннік діяли на позиціях форвардів. Перші хвилини пройшли у рівній боротьбі. Суперники намагалися заволодіти центром поля. І все ж згодом “дніпряни” на правах господарів почали частіше тримати м’яч і бити по воротах. Але оборона гостей діяла злагоджено і безпомилково. Та й Богуш своєю майстерністю і надійністю додавав впевненості своїм колегам. Лише на 30-й хвилині виник перший реальний гольовий момент. Дніпропетровці помилилися у центрі поля, м’яч отримав Громов, пройшов по лівому флангу й опинився майже віч-на-віч із Бойком, але його відтіснили до кута штрафного майданчика і завадили влучно пробити. Гравці “Ворскли” постійно застосовували ігровий пресинг, перекривали зони до власних воріт і намагалися не давати супернику жодного шансу. А на останніх секундах першого тайму забили самі. Відмінний пас Турсунова “у розріз” на Баранніка закінчився влучним ударом Олега прямісінько у кут воріт – 0:1. Одразу після цього пролунав свисток на перерву. В другому таймі на футбольному полі стало значно цікавіше. Спочатку за порушення правил Даллку проти Шахова арбітр призначає пенальті, яке реалізовує Калініч – 1:1. У наступній атаці полтавці могли знову вийти вперед, але м’яч влучив у поперечину. Далі пішла гра на зустрічних курсах. Небезпечні моменти виникали біля обох воріт, але “шкіряний” вперто не йшов у ціль. У середині другої 45-хвилинки темп гри дещо знизився. Залишалися останні хвилини, і команди знову “прокинулися”. Так, колишній “ворсклянин” Кравченко міг засмутити прихильників нашої команди. Але, перебуваючи у вигідній позиції у центрі карної зони, Сергій сильно пробив поруч зі стійкою. Полтавці частіше почали порушувати правила, і у “дніпрян” з’явилися можливості забити зі стандартів. Та, на щастя, цього не сталося. Тож бойова нічия, і “Ворскла” відбирає перші очки у команди Маркевича в сезоні.
На післяматчевій прес-конференції Василь Сачко зазначив, що гра була дуже напруженою, та подякував своїм футболістам за гру.
У звітній зустрічі за наших земляків грали: Богуш, Пердута, Є. Ткачук, Даллку, Сапай, Чеснаков, Дедечко, Турсунов, Громов, Ковпак (А. Ткачук, 90+2), Бараннік (Янузі, 71).
Результати інших матчів 5-го туру: “Шахтар” – “Іллічівець” – 3:0, “Говерла” – “Олімпік” – 0:1, “Динамо” – “Чорноморець” – 2:0, “Карпати” – “Металург” З – 1:2, “Металург” Д – “Металіст” – 1:1, “Зоря” – “Волинь” – 1:2.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.