В області – новий прокурор

28  серпня в обласній прокуратурі відбулося представлення новопризначеного прокурора Полтавської області Василя Людвиговича Синчука. Прокурорам керівника представив заступник Генерального Прокурора України Віталій Касько. Він зокрема зазначив, що в органах прокуратури на різних посадах Василь Синчук працює майже 30 років, і охарактеризував його як високопрофесійного, ефективного і принципового прокурора. “Сьогодні в умовах непростої ситуації в країні, коли відбувається неоголошене військове вторгнення з боку Російської Федерації, роль прокуратури вкрай важлива, – наголосив Віталій Касько. – Хоч Полтавська область не є прикордонною, але і тут перебувають переселенці зі східних областей, мають місце прояви сепаратизму, екстремізму. Наскільки ефективно прокуратура виконуватиме свої обов’язки в кожній області, залежить мир у державі в цілому. Підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом для органів прокуратури означає, що незабаром буде створюватися прокуратура європейського зразка, що матиме довіру в місцевої громади. Сьогодні рівень довіри до правоохоронних органів є низьким. Тому головним для органів прокуратури повинна стати не гонитва за кількісними показниками, а довіра громадськості. Органи прокуратури повинні припинити безпідставні втручання в господарську і комерційну діяльність підприємств, корпоративні та цивільно-правові спори, в іноземний бізнес. Натомість повинна бути реальна протидія злочинності, а саме терористичним проявам, корупції, наркоторгівлі, торгівлі зброєю, людьми, кіберзлочинності”.
У свою чергу Василь Синчук, звертаючись до присутніх, зазначив, що всі принципи роботи правоохоронних структур європейського рівня йому зрозумілі, він є їхнім прихильником. “Наше головне завдання, щоб люди у представниках прокуратури бачили захисників своїх прав і свобод. Головний принцип моєї роботи – ми є для народу, а не народ для нас”, – підкреслив Василь Синчук.
***
Наказом Генерального Прокурора України від 26 серпня 2014 року прокурором Полтавської області призначено державного радника юстиції 2-го класу
Василя Синчука.
Василь Людвигович Синчук народився 31 березня 1960 року в селі Удріївці Дунаєвецького району Хмельницької області. У 1978 році закінчив Кам’янець-Подільський будівельний технікум, а в 1985 році – Харківський юридичний інститут. Відтоді працює в органах прокуратури Харкова на різних посадах – слідчим, старшим слідчим, слідчим з особливо важливих справ, начальником відділу нагляду за додержанням законів спеціальними підрозділами по боротьбі з організованою злочинністю, начальником відділу нагляду за дотриманням законів з національної безпеки, прокурором районної прокуратури, прокурором міста Харкова. 2004–2010 рр. – прокурор Харківської області. У 2010 році переведений на роботу в Генеральну Прокуратуру України, де працював до березня 2014 року.
До призначення прокурором Полтавської області, з
9 березня 2014 року, працював прокурором Харківської області.
***
Нагадаємо, що попередній прокурор Полтавської області – Олександр Віталійович Закорецький – переведений на роботу в центральний апарат Генеральної Прокуратури України.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.