Шкільні канікули восени і навесні можуть подовжити

Зважаючи на різке підвищення цін на природний газ, а також режим економії енергоносіїв, запроваджений у державі, освітніми закладами області розроблені заходи зі скорочення споживання “голубого палива”.
Облдержадміністрація звернулася до райдержадміністрацій та міськвиконкомів із рекомендацією організувати навчальний процес протягом 6 днів на тиждень у тих райцентрах області, де це дасть реальну економію енергоносіїв. Водночас, як зазначив керівник департаменту освіти і науки ОДА Сергій Шевчук, у всіх п’яти містах обласного значення у школах залишиться 5-денний навчальний тиждень.
Також облдержадміністрація пропонує відкоригувати період та тривалість осінніх і весняних канікул. Тобто почати осінні канікули у перші два тижні жовтня, аби опалювальний сезон відтермінувати до 1 листопада. Так само для завершення опалювального сезону раніше традиційного терміну, квітневі канікули призначити на перші два тижні місяця. Районам, у школах яких учні навчатимуться шість днів на тиждень, рекомендовано продовжити тривалість зимових канікул до 1 місяця впродовж січня 2015 року.
За умови впровадження таких заходів із економії енергоресурсів освітні заклади, які отримують тепло від власних котелень на газі, зменшать обсяг споживання природного газу на 2 мільйони 220 тисяч кубічних метрів, або на 13,6 відсотка від минулорічного обсягу споживання.

Прес-служба
облдержадміністрації

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.