Мед – для захисників Вітчизни

Днями полтавські пасічники, а саме члени ГО “Бджола і людина”, зробили свій внесок у загальну добру справу підтримки бійців Полтавського батальйону територіальної оборони й інших військових формувань, які на Сході нашої країни боронять українську землю від агресора. Сто кілограмів свіжого меду, зібраного на полтавських луках, було передано Полтавському батальйону небайдужих для українських вояків з ініціативи знаного в нашій області пасічника – Григорія Тарана із села Остап’є Великобагачанського району.
Передача меду військовим на Схід – далеко не перша добра справа Григорія Тарана. Так, щороку до Дня Перемоги він дарує кожному зі своїх односельців-фронтовиків по банці солодкого продукту з власної пасіки.
Та й інші члени дружної полтавської родини бджолярів не стоять осторонь подій, що відбуваються в Україні. Так, під час Революції Гідності вони їздили в Київ, щоб підтримати протестувальників і пригостити їх запашним і цілющим полтавським медом.
– Хтось приніс півлітрову баночку, бо більше не було, а хтось, зокрема той-таки Григорій Таран, пожертвував цілий бідон. Передавали й консервацію, інші продукти. В нас у кожного своє сприйняття тих подій, які нині відбуваються в країні, але ми завжди маємо залишатися українцями й підтримувати своїх. Навіть якщо хтось просто прийде в храм, помолиться за життя наших хлопців і запалить свічку во здравіє, то вже буде велика допомога, – вважає полтавський пасічник Юрій Сенчук.
До речі, нещодавно його родина власним коштом придбала каску та бронежилет й передала на Схід. Щирий і жертовний український народ і справді непереможний!

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.