Успіх там, де новітні технології

Для ознайомлення з ходом польових робіт у ТОВ “Агропромислова компанія “Докучаєвські чорноземи” Карлівського району з робочою поїздкою побував голова обласної ради Петро Ворона.
Голова облради оглянув плантації городини. Керівник Лип’янського відділку, в якому вирощуються овочі, Олег Крутипорох розповів, що вже зібрано 17 тонн огірків, 33 – помідорів,  58 – кавунів і 3 тонни – солодкого перцю. На полях також дозрівають баклажани, морква, капуста. Розпочато збирання цибулі. Вся продукція екологічно чиста й користується великим попитом серед мешканців району й обласного центру.
У Халтуринському відділку засновник агропромислової компанії Юрій Кобченко продемонстрував голові обласної ради нещодавно придбану новинку – дванадцятикорпусний плуг. Продуктивність такого агрегату – близько 70 гектарів за добу. На заплановані обсяги трактористи Денис Савіцький та Олександр Чухлєб своїм 530-сильним “Кейсом” ще не вийшли. Нині вони обробляють до 50 гектарів, але щодня поліпшують навички і вміння, тож, як мовиться, все ще попереду.
Відвідав Петро Ворона і докучаєвський сад та скуштував смачних, ароматних яблук, після чого зазначив, що таке він бачив тільки під час екскурсії в Китаї.
– Методи ведення землеробства в агрокомпанії “Докучаєвські чорноземи” вражають. Усе робиться за передовими технологіями з використанням надбань науки. І це відчувається у всьому – і в тваринництві, й у рослинництві. Та головне, що при цьому пріоритетною є соціальна сфера, – наголосив голова обласної ради.

Сергій ГЛАДИР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.