Світові стандарти “Миргородкурорту”

У  санаторіях ПрАТ “Миргородкурорт” щороку лікуються і відпочивають понад 30 тисяч людей з усіх усюд. Торік, наприклад, тут поправляли своє здоров’я, крім жителів України, громадяни ще з 30 країн світу, і їхня кількість постійно збільшується. То – честь не тільки високопрофесійному колективу медичних працівників визнаного кращим у світі курорту, а й Полтавщині, зрештою незалежній Україні.
Курортний сезон у розпалі, й уже зараз видно, що попри непорозуміння з санаторіями південного берега Криму нинішнього року попит на оздоровлення у Миргороді не зменшується. Адже більшість людей добре розуміють, що для ефективного лікування і відпочинку одних морських принад недостатньо. Потрібні сучасні методики та обладнання, комплексний підхід до оздоровлення, які цінують не тільки в Україні, а й у всьому світі. Генеральний директор “Миргородкурорту”, заслужений лікар України, депутат обласної ради Олександр Гавловський так і сказав, що, на його професійне переконання, найефективнішими є інвестиції у здоров’я людей, а одним із головних резервів сучасної медицини є творче використання досягнень науки в галузі охорони здоров’я і цілющих природних чинників, які ми маємо. Так потомствений лікар і робить.
Щороку оздоровниця вкладає у розвиток лікувально-діагностичної бази близько 16 мільйонів гривень власних коштів і впроваджує новітні методики та обладнання, які дозволяють зробити діагностику та лікування на курорті ще більш досконалими та ефективними. Вже в цьому році попри надзвичайно складну економічну ситуацію до існуючих на курорті “Миргород” більш ніж 300 різновидів діагностичних обстежень та лікувальних процедур додалися магнітно-резонансний томограф, а також мамограф останнього покоління. Це дозволяє проводити тут повний комплекс діагностичних обстежень, практично не виходячи з курортної поліклініки, яка на сьогодні є універсальним лікувально-діагностичним центром. Хтось із скептиків може зауважити, що подібні обстеження хворих у медичній практиці не є новиною. То правда. Але правда і те, що донедавна такі обстеження робили хіба що у Полтаві або у самій столиці. Тепер це додаткова зручність не тільки для відпочиваючих миргородських оздоровниць, а й для жителів довколишніх міст і районів майже половини Полтавської області, які видужують від адміністративної сверблячки запопадливих реформаторів колишнього уряду на ниві охорони здоров’я людей.
Курорт “Миргород” активно розвивається. Сьогодні всі його лікувальні підрозділи мають вищий рівень акредитації і найсучасніші методики та обладнання кращих світових виробників. Завдяки власним науково-практичним дослідженням та розробкам лікарів оздоровниці тут створено ряд реабілітаційних відділень, а їхні методики активно використовують у всій курортній галузі нашої країни. І це те, що робить курорт “Миргород” конкурентоспроможним і привабливим на світовому ринку курортних послуг.
Та не тільки визначні успіхи на ниві оздоровлення вигранюють курорт “Миргород” у справжню перлину Полтавщини і всієї України. Колектив оздоровниці живе життям свого міста, Полтавського краю і нашої держави. У Миргороді це не тільки улюблене місце відпочинку для мешканців і гостей, а й центр культурного життя. Фестивалі, концерти провідних артистів і колективів, загальноміські заходи найчастіше проходять у Палаці культури курорту, який сьогодні може конкурувати з відомими сценами країни.
Курорт – бюджетоутворююче підприємство і виступає гарантом соціальної та економічної стабільності Миргорода. Щороку тільки на допомогу освітнім, громадським, медичним, спортивним організаціям курорт виділяє сотні тисяч гривень. А залучення десятків тисяч відпочиваючих і гостей як клієнтів миргородських закладів відпочинку, торгівлі й побуту взагалі важко переоцінити. І сьогодні така співпраця дає відчутні результати.
Не стоїть колектив курорту “Миргород” осторонь і проблем нашої держави. Це – і своєрідна народна дипломатія. Адже гості курорту з десятків країн несуть правду про Україну і українців по всьому світу. Генеральний директор “Миргородкурорту” Олександр Гавловський добре відомий у дипломатичних колах, і численні делегації багатьох країн, зацікавлених в оздоровленні своїх громадян на курорті “Миргород”, – давно не новина.
У непрості часи Революції Гідності колектив курорту “Миргород” першим у санаторно-курортній галузі звернувся до шпиталю Майдану з пропозицією за власний рахунок провести реабілітацію частини постраждалих під час акцій народного спротиву. Реабілітація дала прекрасні результати. Та й сьогодні, коли постала гостра потреба в допомозі українській армії, колектив курорту активно відгукнувся і співпрацює з Єдиним координаційним центром надання допомоги мешканцям Миргородщини, які беруть участь в АТО. Якщо перша частина допомоги складала 50 тисяч гривень, то зараз вирішується питання про придбання для воїнів у зоні АТО засобів захисту та всього необхідного на суму біля 100 тисяч гривень. Кілька разів у зону бойових дій направлялася допомога продуктами харчування. До речі, ініціатором і гарним прикладом такої співпраці став сам Олександр Гавловський. Як лікар, якому свого часу довелося допомагати пораненим з Афганістану, він не з чуток знає про потреби воїнів і вже неодноразово особисто направляв допомогу бійцям у зону АТО. Це – і бронежилети, і фінансова допомога. Та й кошти з премії імені М.В. Скліфосовського, яку він цьогоріч отримав у номінації “Кращий керівник закладу охорони здоров’я”, Олександр Данилович перерахував одній із миргородських військових частин. Тож і сприймають земляки і працівників, і керівників курорту як людей, на яких можна покластися не тільки в часи радості, а й у тяжку годину. Тому й славиться курорт не тільки унікальними можливостями для відпочинку та оздоровлення, а перш за все – своїм чудовим колективом, який своєю працею стверджує нову Україну.
aНапередодні цьогорічного професійного свята медиків заслужений лікар України, генеральний директор ПрАТ “Миргородкурорт”, депутат обласної ради Олександр Гавловський (крайній праворуч) став лауреатом обласної премії імені Миколи Скліфосовського у номінації “Кращий керівник закладу охорони здоров’я”. Диплом лауреата йому вручили голова обласної ради Петро Ворона, голова облдержадміністрації Віктор Бугайчук.

Леонард НІКОЛАЄНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.