Робота над життєвими помилками з вірою у Бога

9  серпня православні християни вшановували пам’ять святого великомученика і цілителя Пантелеймона. Окрім того, що цілитель відзначався безмежним милосердям до вбогих, він відвідував християн у в’язницях.

Упродовж останніх років відкриття храмів у місцях позбавлення волі переконливо довело, що прилучення засуджених до віри в Бога, дотримання ними релігійних канонів позитивно впливає на зміну їхнього світогляду й утверджує у прагненні розпочати нове життя.
У 2004 році на території Кременчуцької виправної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області за кошти благодійників було побудовано православну церкву Святого Пантелеймона. Всі внутрішні роботи та декоративне оздоблення засуджені виконували власноруч. Це – настінні розписні ікони, вівтар та іконостаси, вирізьблені з дерева. Тоді ж храм освятив єпископ Полтавський і Кременчуцький Филип (нині – митрополит Полтавський і Миргородський УПЦ Филип). А в 2009 році була збудована дзвіниця.
На даний час настоятелем храму є отець Ігор, який щосереди та в святкові дні звершує службу. Також із засудженими він проводить духовні бесіди, роз’яснюючи Божі заповіді та наслідки їх порушення. Церкву регулярно відвідує близько 40 засуджених, а в свята – більше 100.
З нагоди 10-ї річниці освячення храму Святого Пантелеймона в Кременчуцькій виправній колонії відбулась святкова служба, на якій, крім засуджених, були присутні й працівники установи. По завершенні прочитали загальну молитву за немічних, хворих та провели панахиду за загиблими військовослужбовцями.
Отець Ігор звернувся до засуджених із закликом стати на шлях добра, почати нове життя, бо в ньому є багато світлого, прекрасного, божественного. Він також побажав усім присутнім та їхнім рідним здоров’я, наголосив, що вірить в спасіння кожного та виправлення через віру в Бога.

Прес-служба управління
Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.