Похід по Ворсклі, пісня під гітару…

Перспективи розвитку і популяризації місцевого туризму в області днями обговорили на семінарі в Полтавському районі. Крім теоретичних викладок розробки нових маршрутів і презентації існуючих, фахівці галузі, підприємці, любителі активного відпочинку на природі також мали змогу пройти водними маршрутами Ворсклою і послухати виступи учасників фестивалю бардівської пісні “Пісенні мандри”. Дійства відбулися при підтримці департаменту інфраструктури та туризму, управління культури ОДА, Полтавської райдержадміністрації, обласного Центру народної творчості та культурно-освітньої роботи, за участю фахівців галузі туризму і культури області, самодіяльних співаків, громадських організацій “Обласний туристичний кластер”, “Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму”. Метою проведення таких заходів є пропаганда туризму, здорового способу життя, популяризація мандрівок рідним краєм, відродження авторської пісні.
На Полтавщині традиційно користується популярністю активний туризм: кінний, водний (яхти, сплави на байдарках, катамаранах, плотах), спортивно-оздоровчий, пішохідний, велотуризм, мисливство та рибальство. Для вмілих туристів розроблені та випробувані маршрути сплавів по річках Ворскла, Оріль, Псел, Сула; кінними стежками мандрують у Великобагачанському, Чутівському, Котелевському, Миргородському, Кобеляцькому, Полтавському районах. Розвивається мережа веломаршрутів у Зіньківському та Полтавському районах. Зокрема в Полтавському також діє проект “Велокраїна. Полтавський край запрошує”, поінформували на семінарі. Створені відповідний інформаційний сайт, довідкові матеріали, буклети, банери, розроблено 17 велотуристичних маршрутів, встановлені велопарковки.
Учасники та гості семінару під керівництвом інструкторів туристичної бази у селі Нижні Млини спробували свої сили у проходженні на катамаранах і байдарках навчально-методичного водного маршруту “Мальовнича Ворскла” та здійснили велоекскурсію “Полтавська Швейцарія”. Щороку на цій турбазі проходить районне туристичне свято, де любителі активного способу життя беруть участь у спортивних змаганнях, сплавах на байдарках, орієнтуванні на місцевості, канатних спусках, культурно-масових дійствах.
Цьогоріч програма семінару з ініціативи організаторів набула нового формату обласного фестивалю завдяки залученню виконавців авторської пісні.

Анна ДОРОШЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.