“Нехай закінчаться війни…”

Слова, винесені в заголовок, – рядок із авторської пісні учасника музично-поетичної вистави “Душа менестреля” Ігоря Нікітіна. Такий мистецький вечір був одним із низки тих благодійних заходів, які відбуваються у Полтавському художньому музеї (Галерея мистецтв) імені Миколи Ярошенка.
Художній керівник театру поезії та пісні “Надежды маленький оркестрик” Михайло Косенко розповів, що творчі люди не можуть бути осторонь трагічних подій на Сході країни. Тож у свій спосіб вирішили висловити емоції, переживання й стан душі, які вилилися в музично-поетичну виставу “Душа менестреля”. Михайло Косенко розповів, що менестрель – це середньовічний співак, музикант, поет, який досконало володів словом, яке було й залишається сильнішим за будь-яку зброю.
На благодійному заході лунали авторські пісні, вірші у виконанні учасників театру поезії та пісні “Надежды маленький оркестрик”, неповторні поезії Ліни Костенко, вірші всесвітньо відомих майстрів слова. Співали про сенс буття, всесвіт, мрії, кохання, сподівання і про… війну. Як зазначила учасниця гурту “Твій берег” Людмила Шихова: “Ми не знаємо, що таке війна, на відміну від жителів Сходу, все ж наші серця відгукуються на ті події, і ми не можемо мовчати”.
У залі панувала творча атмосфера. Полтавці поринули у світ мрій та спогадів. Того вечора у Галереї мистецтв було велелюдно. Серед вдячних глядачів благодійної вистави були архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП Федір та представники Полтавського батальйону небайдужих.
Окрім придбаних квитків вартістю 50 гривень, вони активно долучалися до збору коштів у спеціальні скриньки. Після вистави гроші передали активістам Полтавського батальйону небайдужих на підтримку військовослужбовців у зоні АТО.
– Усе, що ми робимо, – присвячуємо тим хлопцям, які зараз у “гарячій точці” України, а також героям Небесної Сотні. Завдяки їхній вірі, самопожертві сьогодні народжується нова Україна, якої ми всі прагнули, – наголосив Михайло Косенко.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.