Адаптуватися до мирного життя допоможуть психологи

Психологічну службу, яка надаватиме допомогу військовим, що повертаються із зони АТО, а також вимушеним переселенцям зі східних регіонів країни, найближчим часом створять на Полтавщині.

Про це йшлося під час зустрічі голови обласної державної адміністрації Віктора Бугайчука з фахівцями обласної клінічної психіатричної лікарні імені О.Ф.Мальцева. Голова ОДА вважає: людям, які пережили пекло війни, потрібно допомогти адаптуватися до подальшого мирного життя. Потребу в такій службі українці відчули і після розстрілу мирних людей на вулиці Грушевського у Києві під час Революції Гідності, а також нині, коли на Полтавщину прибувають вимушені втікачі із зони бойових дій.
Віктор Бугайчук разом із першим заступником голови ОДА Євгеном Пруглом та директором департаменту охорони здоров’я ОДА Віктором Лисаком оглянули обласну клінічну психіатричну лікарню імені О.Ф.Мальцева. Першочергово голова облдержадміністрації цікавився тим, як заклад готується до осінньо-зимового періоду, чи раціонально використовуються енергоносії.
Головний лікар медичного закладу Олег Погорілко розповів, що лікарня має кілька котелень, які працюють на альтернативному паливі – дровах. Інший шлях економії коштів на енергоносії обласна психіатрична лікарня почала втілювати ще у 2009 році, коли відмовилася від централізованого підігріву води, закупивши електробойлери. Таким чином у перший же рік вдалося зекономити 1 мільйон 300 тисяч гривень.
Голова ОДА оглянув харчоблоки та спеціалізовані відділення. За словами головного лікаря закладу, лікарня має власне допоміжне господарство з вирощування рослинницької та тваринницької продукції і таким чином майже повністю забезпечує потреби харчування пацієнтів.
Керівники області й медичної галузі відвідали відділення для ветеранів Великої Вітчизняної війни, цікавилися умовами лікування пацієнтів.

Прес-служба
облдержадміністрації

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.