Патріотичний веломотопробіг у Хоролі

Небайдужі хорольці організували веломотопробіг “За мир і єдність України”. Він згуртував близько ста українських патріотів різного віку, які прийшли на святе для городян місце – до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку, символічно одягнувшись в барвисті вишиванки та в речі кольорів Державного прапора України. На асфальті та на тротуарі біля місця зустрічі ентузіастів променіли щирістю і теплом промовисті патріотичні малюнки та гасла. Здавалося, що навіть гранітний погляд Великого Кобзаря сяяв гордістю за нинішню свідому юнь і благословляв синів та доньок своїми великими пророцтвами: “Оживуть степи, озера, і не верствовії, а вольнії, широкії скрізь шляхи святії простеляться…”
image003Організатори веломотопробігу в Хоролі – Катерина Бойко, Сергій Луценко та Влад Гунявий. Вони сердечно вдячні всім, хто підтримав їхню ініціативу. Найактивнішими однодумцями виявились Андрій Мурашкін, Влад Рідкоброд, В’ячеслав Лобань, Даша Устименко, Володимир Крупнов, Михайло Рубель, Дана Бойко, Аня Косяченко, Сергій Рубель, Стас Романюта, Андрій Потерайло, Богдан Перхун, Руслан Алієв, Роман Горшунов та багато-багато інших людей, які воліють яскраво демонструвати свою патріотичну позицію у нинішній непростий для України час.
Звісно, не забули організатори заходу подякувати й батькам юних учасників веломотопробігу за розуміння, оскільки приєднатися до дійства хлопці та дівчата могли тільки з їхнього письмового дозволу. Катерина Бойко, Сергій Луценко та Влад Гунявий переконані, що подібні ініціативи мають надзвичайно велике значення для патріотичного виховання підростаючого покоління, відчуття плеча переконаного патріота кожному додає упевненості й сміливості, надихає на цікаві творчі ідеї, утверджує у вірі в остаточну перемогу української свободи й державної незалежності.
Приємно, що у спортивному заході взяли участь не лише хорольці. Усіх приємно вразив Ігор Ващенко, який приїхав на велосипеді з Миргорода, щоб долучитися до веломотопробігу. Загальна відстань, яку подолав чоловік, сягнула понад 100 кілометрів. Радо вітали хорольці й Миколу Кочубея з Лубен, який приєднався до них на своєму мотоциклі. Колону активістів супроводжували працівники ДАІ та карета швидкої медичної допомоги, за що особлива вдячність начальнику ДАІ з обслуговування Хорольського району УДАІ УМВС України в Полтавській області Валерію Шевченку та головному лікарю Хорольської ЦРЛ, депутату обласної ради Михайлу Винограду.
Після завершення пробігу стомлені, схвильовані й радісні його учасники насолоджувались концертом, який для них підготували юні таланти. Аплодисменти лунали для Маргарити Губенко, Аліни Бови, Дениса та Артема Павленків, Тараса Короля, Вікторії Кущ, Михайла Бунчука, Каріни Зуб, Анастасії Близнюк, Івана Литовченка, а також для хлопців із гуртів “London jack band” та “Хорол Бубки Блюз”. Значну підтримку організаторам веломотопробігу надали голова Хорольської районної ради Юлія Бойко, міський голова Хорола Ігор Свириденко, окрема подяка численним спонсорам заходу.
На прикладі Хорола патріотичний веломотопробіг укотре засвідчив, що українці готові гуртуватися й у разі потреби активно відстоювати своє право на життя у мирній та єдиній країні.

Катерина КІБЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.