Мисливській зброї — особлива увага

У  зв’язку зі збільшенням кількості випадків втрати мисливської зброї та її викрадення із помешкань власників, а також відкриття сезону полювання в.о. начальника УМВС України в Полтавській області Іван Корсун звернувся до мисливців щодо необхідності належного зберігання та використання вогнепальної зброї. У зверненні зокрема наголошується, що мисливську вогнепальну зброю потрібно зберігати за місцем постійного проживання власника зброї у металевому, спеціально виготовленому для цього сейфі, що закривається внутрішнім замком. Сейф має бути прикріплений до підлоги або стіни. При цьому зброя повинна зберігатися розрядженою. Ключі від сейфа власник повинен тримати безпосередньо у себе або в іншому надійному місці, виключаючи доступ до них будь-яких сторонніх осіб, у тому числі й близьких родичів.
У разі втрати або викрадення зброї, а також при зміні місця проживання власник повинен відразу повідомити про це органи міліції, де зброя перебуває на обліку.
Під час перенесення або перевезення вогнепальна зброя має бути розряджена (напівавтоматична — без патрона в патроннику). В будь-якому випадку під час перенесення або перевезення зброї, боєприпасів до неї власник зобов’язаний мати при собі дозвіл органу внутрішніх справ на право зберігання зброї.

ВЗГ УМВС України
в Полтавській області.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.