Цінова облога в пору енергетичної блокади

Чергове підвищення вартості проїзду в громадському транспорті обласного центру, вдруге за останні 3 місяці, та болісне, майже вдвічі, здорожчання вартості комунальних послуг не могли минути безслідно. І хоча наші земляки до певної міри були готовими до цього, однак схоже, що витримати аж таку цінову облогу більшості громадян навряд чи вдасться.
Днями поблизу адмінбудинку, що на вулиці Жовтневій, 45, у Полтаві, відбувся мітинг, організований робочою групою, створеною громадськими радами при ОДА та при обласній раді. Учасники зібрання висловили протест проти запровадження занадто високих тарифів на комунальні послуги.
До мітингувальників вийшли перший заступник голови ОДА Олег Пругло та заступник голови Полтавської облради Володимир Микійчук. Олег Пругло пояснив, що тарифи затверджуються на державному рівні, а не на місцевому, тож влада області не має значного впливу на їхнє формування. Він також пообіцяв, що незабаром буде скликано нараду з приводу перевірки формування тарифів.
Громадський активіст Юрій Золотухін розповів, як правильно користуватися теплом та де можна його економити. Він  наголосив на необхідності термоізоляції мереж, утепленні дверей під’їздів, встановленні автономного опалення.
– Внутрішні мережі втрачають до 30 відсотків тепла, в квартиру надходить взагалі 20 його відсотків. Мережі потрібно теплоізолювати, і це можуть зробити самі мешканці, якщо їм будуть допомагати спеціалісти. Також варто розглянути рішення, щоб у Полтавській області власникам квартир можна було відключатися від системи централізованого опалення і встановлювати котли, тобто автономне опалення.
Загалом на мітинг зібралося чимало людей. Більшість із них – пенсіонери, дехто був агресивно налаштований. Однак схоже, що це лише перші, так би мовити, квіточки. Ягідки ж можуть “дозріти” тоді, коли полтавцям доведеться платити за новими, більш високими, тарифами за комунальні послуги.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.