Необхідні речі для потреб малечі

Днями рада підприємців Полтави вкотре підтримала підростаюче покоління, передавши міській клінічній лікарні допомогу для дітей, від яких відмовились батьки.
– Ми вперше долучилися до такої ініціативи. Нині максимум зусиль спрямовуємо на підтримку учасників АТО, тому допомога лікарням трішки загальмувалася. Але підприємці міста згуртувалися, виділили чотири тисячі гривень і придбали необхідні речі. У майбутньому плануємо допомагати не лише дитячим лікарням, а й дитбудинкам. Щороку з нагоди Дня підприємця відвідуємо такі установи. Співпрацю не припинятимемо й обов’язково продовжимо, – зазначив член ради підприємців Полтави Євгеній Дикань.
– Зараз у нашому відділенні доглядаємо двох діток, від яких відмовилися батьки, але зазвичай таких малюків у нас перебуває більше. Переважно це діти місячного-двомісячного віку з вадами здоров’я. Ми не лише діагностуємо їх і лікуємо, а й сприяємо їхньому розвитку, щоб у подальшому дітки якомога менше відчували брак спілкування з батьками, – розповіла завідуюча відділенням патології новонароджених та передчасно народжених дитячої міської лікарні Олена Щербань. – Постійно відчуваємо необхідність у засобах догляду за нашими маленьким пацієнтами, продуктах для їхнього харчування, засобах гігієни. Нинішніх пацієнтів – Олега і Аню – перевели до нас із міських пологових будинків. Від них відмовилися батьки, оскільки малюки мають розлади нервової і серцево-судинної систем. Проте, за медичними показниками, їхні прогнози на життя досить сприятливі. Загалом такі діти перебувають у нас близько місяця. За цей час відбувається оформлення необхідних документів, після чого малечу переводять до Кременчуцького обласного спеціалізованого будинку дитини, а соціальні служби займаються влаштуванням немовлят у сім’ї.
Як розповів заступник головного лікаря з медичної частини дитячої міської лікарні Степан Вернигора, фінансово утримувати заклади по догляду за малюками, від яких відмовилися батьки, вельми складно, основне джерело відносно стабільного функціонування – спонсорська допомога.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.