Якість продукції, нові інвестиції

На Полтавщині з робочою поїздкою побували представники Українського національного комітету Міжнародної торгової палати (ІСС Ukraine). Відбулася зустріч із першим заступником голови облдержадміністрації Олегом Пруглом, у ході якої було обговорено низку питань щодо розвитку підприємництва та залучення інвестицій.
Генеральний секретар ІСС Ukraine, член Світової ради ІСС Володимир Михайлов повідомив про кадрову зміну Регіонального представництва ІСС Ukraine у Полтавській області та відрекомендував нового керівника – Валерія Зеленського, генерального директора приватного сільськогосподарського підприємства “Агрофірма імені Чапаєва” Диканського району. Володимир Зеленський наголосив, що спільними зусиллями із облдержадміністрацією, Полтавською торгово-промисловою палатою планується розширити експорт на міжнародний ринок продукції сільськогосподарських підприємств нашого краю. Також генеральний секретар ІСС Ukraine прокоментував положення Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, зокрема наголосив, що, на жаль, не вся вітчизняна продукція відповідає високим стандартам якості ЄС. Хоча на сьогодні у європейських країнах попитом користуються полтавське борошно, кукурудза та ячмінь. Як зазначила директор департаменту економічного розвитку ОДА Олена Адамович, полтавська продукція – якісна, про це свідчать результати лабораторних досліджень.
– Зараз відбувається оновлення формату співпраці з Міжнародною торговою палатою, – підкреслила Олена Адамович. – Наші зусилля спрямовуються на залучення нового інвестора, щоб створити привабливий імідж України, зокрема нашої області. Тим паче, що майже на 40 відсотків знизився потік експорту на російські ринки, тож нині відбувається переорієнтація на ринки країн ЄС.
– Найближчим часом планується переорієнтація полтавської продукції на нові ринки збуту, зокрема у країни Перської затоки, – додав перший заступник голови ОДА Олег Пругло.
На зустрічі також йшлося про оновлення Угоди про співпрацю Полтавської облдержадміністрації із Українським національним комітетом Міжнародної торгової палати.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.