Головне завдання – боротьба із корупцією

–За останні роки корупція набула небезпечних масштабів і стала загрозою для державної безпеки України, її основним внутрішнім ворогом. Лише ефективна і скоординована взаємодія органів державної влади, суспільства й бізнесу всіх рівнів дозволить остаточно побороти це ганебне явище, – заявив голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус під час засідання ІІІ Антикорупційного форуму в Києві.
Основними питаннями заходу, який проходив у режимі відеоконференції за участю громадськості, місцевих керівників служби, представників бізнесу, очільників регіональних відділень відомства в областях, стали практичні заходи влади у напрямку боротьби з корупцією. Разом із відділеннями всіх областей країни до обговорення долучилося й ГУ Міндоходів Полтавщини.
– Усі наші сьогоднішні ініціативи, пропозиції та дії спрямовані на виправлення помилок попередників й унеможливлення їх повторення. Саме для цього ми розробляємо законопроекти, які дозволять уникнути злочинних схем із відшкодуванням ПДВ. Назавжди в минулому мають залишитися так звані майданчики, “податкові ями”, конвертаційні центри, – наголосив Ігор Білоус.
Нині вже схвалено зміни до Податкового кодексу України, які дозволять вирішити проблему існування фіктивного податкового кредиту. Нова система електронного адміністрування ПДВ дозволить проводити в автоматичному режимі як відшкодування цього податку, так і його збір. А це знизить тиск на бізнес, зменшить вплив людського фактора і рівень корупції. На черзі – зміни до адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. У цьому векторі зусилля працівників ДФС спрямовані на виведення зарплат “із тіні” та зменшення ажіотажного попиту на готівку. Серед заходів із боротьби з корупцією одним із основних є розвиток електронних сервісів.
– Необхідно створити такі умови для бізнесу, аби його робота з податковими й митними органами стала простою, зрозумілою і прозорою. Тоді бізнес самостійно ініціює подібні зміни. Лише радикальні зрушення і кардинальні дії дозволять нам жити по-новому, жити краще, – підкреслив Ігор Білоус.
Таку боротьбу, запевнив очільник служби, у ДФС готові розпочати на власному прикладі. За його словами, зі зміною у назві відомства змінюється і підхід до кадрових питань. Професійність, відданість та порядність – основні вимоги до працівників служби.
– У вирішенні такої ситуації розраховуємо на підтримку та допомогу громадськості. Створена Кадрова рада буде важливим фільтром у доборі кадрів та запорукою успіху нашого реформування, – наголосив Ігор Білоус.
Новостворена рада контролюватиме прозорість процедур призначення посадових осіб на керівні посади в органах ДФС, розглядатиме кандидатури претендентів на вакантні місця та надаватиме керівництву служби рекомендації щодо таких призначень.
– Укотре наголошую: кадрової політики, заснованої на роздачі посад і політичній лояльності співробітників, у нашому відомстві не буде. Бо це підриває ефективність служби і призводить до корупції. Жорстко боротимемося з останньою як усередині відомства, так і зокола. Завдяки спільним зусиллям із СБУ, Генпрокуратурою й МВС, а головне – при підтримці громадськості, ми це зробимо, – запевнив Ігор Білоус.

Прес-служба Державної
фіскальної служби України

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.