Бронежилети мають бути якісними і доступними за ціною

У  цьому переконаний голова обласної державної адміністрації Віктор Бугайчук. Він провів попередню зустріч із представниками двох виправних колоній, де уже мають досвід пошиття чохлів для бронежилетів. Орієнтовна ціна такого засобу четвертого ступеня захисту повинна бути на рівні 1200–1500 гривень, вважає голова  ОДА. Але випускати їх можна буде лише після сертифікації.

Віктор Бугайчук зустрівся з керівниками виробництв виправних колоній № 64 та № 65 управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області, оглянув продукцію, яку випускають у цих закладах для київського оборонного підприємства. Зокрема голова ОДА залишився задоволеним якістю чохлів для бронежилетів різних модифікацій.
Як пояснив Юрій Бондаренко, керівник виробництва виправної колонії № 64, наразі в установі шиють чохли невеликими партіями із сировини замовника. Собівартість пошиття невисока, значно дорожче коштує матеріал та броньовані захисні листи.
У свою чергу Віктор Бугайчук повідомив, що уже провів ділову бесіду зі своїм колегою – головою Запорізької ОДА Валерієм Лунченком, щоб налагодити постачання спеціальних броньованих пластин для серійного виробництва.
– На Полтавщині є підприємства, які здатні розрізати ці пластини за потрібними розмірами і гартувати їх особливим чином, – переконаний Віктор Бугайчук. – Але для серійного випуску такої вкрай необхідної державі продукції потрібно буде пройти обов’язкові випробування та сертифікацію бронежилетів.
Він звернувся до підприємців Полтавщини з проханням надати свої послуги у постачанні тканини для виготовлення бронежилетів.
Варто зазначити, що з початку російської військової агресії влада Полтавщини шукала спонсорські гроші та закуповувала через Товариство сприяння обороні України бронежилети для Полтавського батальйону територіальної оборони, двох міліцейських спецпідрозділів – “Полтава” та “Кременчук”, а також для співробітників державної служби з надзвичайних ситуацій, що вирушали в зону АТО. Бронежилети 4-го класу захисту обходилися полтавцям по 1900 гривень за штуку.
* * *
Як уже повідомлялося, 30 липня на базі  виправної колонії управління ДПтС України в Полтавській області № 64 було проведено виїзне засідання обласної міжвідомчої робочої комісії під головуванням заступника обласної адміністрації  Романа Товстого та начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Полтавській області, генерал-майора внутрішньої служби Миколи Ісаєва. Було розглянуто виконання програми регіональних замовлень установами виконання покарань області та перспективи співпраці підрозділів пенітенціарної служби з підприємствами та організаціями області. Учасники зібрання ознайомилися з продукцією, яку виготовляють у виправній колонії № 64. Серед іншого були представлені й чохли для бронежилетів.

Геннадій БОНДАРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.