“УДАР” запустив конституційний механізм оновлення Верховної Ради

Революція Гідності дала потужний поштовх для розвитку демократичних процесів. Наше суспільство, побачивши істинне обличчя злочинної влади Януковича, зажадало повного її переформатування шляхом перевиборів до Верховної Ради України. Такий процес, згідно з даними соціологічних опитувань, підтримує більш ніж дві третини українського суспільства. Про це нагадав під час прес-конференції заступник голови Полтавського обласного осередку ПП “УДАР Віталія Кличка” Костянтин Іщейкін, коментуючи вихід фракції “УДАР” із парламентської коаліції.
– На жаль, ми змушені констатувати, що військове протистояння на Сході України загострюється. На тлі цього в суспільстві великий запит щодо люстрації влади, і з часів Майдану він дедалі зростає. З огляду на це парламентська фракція “УДАР” заявила про вихід із коаліції, щоб запустити конституційний механізм оновлення парламенту, – наголосив він.
За словами Костянтина Іщейкіна, розпуск Верховної Ради нинішнього скликання і підготовка до позачергових виборів не стануть перепоною для належної роботи парламенту і прийняття життєво важливих для країни законів:
– Наразі ситуація в нашій країні надзвичайно складна, проте нинішній склад Верховної Ради не здатен ухвалювати соціально значущі закони. В цьому ми переконуємося щодня, спостерігаючи за перебігом подій у сесійній залі. Тож треба рішуче діяти, щоб переломити ситуацію, в тім числі й у законодавчому полі. Однак це неможливо, допоки в українському парламенті залишаються прибічники Януковича, представники так званої п’ятої колони, які захищають його інтереси та країни-агресора, тобто Російської Федерації, голосуючи за антинародні й антиукраїнські закони. Тож парламентська фракція “УДАР Віталія Кличка”, відповідаючи на вимоги патріотів, які зі зброєю в руках мужньо захищають територіальну цілісність і державний суверенітет України, й більшості українського народу, ініціювала процес люстрації нинішньої влади. Зараз, можливо, й не найкращий для цього час, але народні депутати України свого часу не скористалися можливістю ухвалити відповідні рішення й оголосити про саморозпуск. І їхня позиція цілком зрозуміла: депутати, які підтримували попередню злочинну владу, розуміють, що в разі проведення дострокових виборів у них немає шансів знову скористатися кредитом народної довіри й отримати депутатський мандат. Тож подібна бездіяльність великої кількості нинішніх парламентарів є одним із аргументів на користь якнайшвидшого проведення дострокових виборів до Верховної Ради, які мають відбуватися за відкритими партійними списками. До речі, члени парламентської фракції “УДАР” сподівалися, що цей законопроект буде підтриманий ще до виходу із коаліції. Наразі ж прогнозувати активність депутатів із цього приводу важко.
Костянтин Іщейкін оприлюднив позицію ПП “УДАР Віталія Кличка”, зазначивши, що позачергові вибори до Верховної Ради повинні стати першим серйозним кроком до люстрації усієї владної вертикалі:
– Децентралізація влади, чого вимагає суспільство і на чому наполягає Президент України Петро Порошенко, неможлива без прийняття відповідних законів. Втім дочекатися цього від нинішньої Верховної Ради неможливо. Більше того: вона абсолютно не відповідає настроям в українському суспільстві, які змінили Майдан і Революція Гідності. Люди хочуть миру, добробуту, підвищення рівня життя. Але це нереально, допоки прийняття будь-якого закону у Верховній Раді ставатиме предметом торгів, допоки так звані “народні обранці” захищатимуть інтереси не українського народу, а країни-агресора.
– Шляхом всенародного обрання повинна прийти команда, здатна в цей дуже непростий для країни час взяти на себе відповідальність і реформувати країну, щоб вивести її на якісно новий, вищий рівень життя. Тож фракція “УДАР” запустила конституційний механізм, який дасть Президентові можливість розпустити Верховну Раду України і призначити дострокові парламентські вибори, – наголосив Костянтин Іщейкін.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.