“Динамо” – “Ворскла” – 1:0

Напередодні цього матчу трагічно загинув президент ФК “Ворскла” Олег Бабаєв. Полтавці вийшли на поле з траурними пов’язками, а перед грою хвилиною мовчання вшанували пам’ять президента футбольного клубу.
У стартовому складі нашої команди з’явився лише один з нових футболістів, які поповнили “Ворсклу” в літнє міжсезоння – екс-гравець львівських “Карпат”, центральний півзахисник Ткачук. Це було прогнозовано, адже перед початком чемпіонату травму отримав Міщенко, який і діє переважно на цій позиції.
“Динамівці” забили гол вже на 10-й хвилині. Після подачі кутового на виході помилився Непогодов, а Дедечко не втримав Безуса. Колишній “ворсклянин” головою відправив м’яч у сітку воріт – 1:0. Після цього полтавці продовжували помилятися під час гри на “другому поверсі”, й кияни були близькими до того, щоб закріпити успіх. “Динамівці” продовжували тиснути на наші ворота, а ось “біло-зелені” атакували скромними силами. Та й за весь тайм підопічні Василя Сачка лише один раз влучили у рамку воріт господарів. У перерві Ткачука замінив Бараннік. Малюнок гри не змінився. Продовжував нервувати Непогодов, а конструктивізму в атаках гостям бракувало. На 66-й хвилині за “Ворсклу” дебютував Ковпак. Полтавці пішли вперед значно більшими силами, увімкнули пресинг, гра стала цікавішою. Втім результат залишився незмінним. Киянам для загальної перемоги вистачило й одного забитого м’яча. Але, незважаючи на поразку, варто подякувати нашим футболістам за те, що знайшли мужність вийти у непростий день на футбольне поле і чинили опір одній з кращих команд держави.
На післяматчевій прес-конференції Василь Сачко зазначив, що стояло питання про відміну поєдинку, але почесний президент клубу і команда вирішили вийти на футбольне поле.
У звітній грі за наших земляків грали: Непогодов, Пердута, Є. Ткачук, Даллку, Сапай, Чеснаков, Дедечко (Маркоскі, 85), Турсунов, А. Ткачук (Бараннік, 46), Громов, Янузі (Ковпак, 66).
Результати інших матчів І туру: “Металург” Д – “Дніпро” – 0:2, “Іллічівець” – “Волинь” – 1:2, “Чорноморець” – “Олімпік” – 4:0, “Говерла” – “Карпати” – 2:2, “Шахтар” – “Металург” З – 2:0, “Зоря” – “Металіст” – 1:2.
У наступному матчі у п’ятницю, 1 серпня, “Ворскла” вдома прийматиме донецький “Шахтар”.

Григорій ГЕРАЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.