Андрій РИСЬ: “Реформування влади назріло і перезріло”

Голова Зіньківської районної ради Андрій Андрійович Рись народився 21 листопада 1958 року в селі Клюшниківка Миргородського району. Трудову діяльність розпочав слюсарем Зіньківського райоб’єднання “Сільгосптехніка”. У 1985 році закінчив Полтавський медичний стоматологічний інститут, має фах лікаря-стоматолога. Працював лікарем-інтерном Лохвицької ЦРЛ, лікарем-стоматологом Лютенсько-Будищанської дільничної лікарні Зіньківського району, заступником головного лікаря Зіньківської ЦРЛ,  головлікарем комунального закладу “Зіньківський центр первинної медико-санітарної допомоги”. Депутат Зіньківської районної ради двох скликань. Позапартійний. Одружений, має двох дітей.

1. Реформування органів влади назріло і перезріло, бо, як показує сьогодення, система влади зараз  дійшла до  незворотних змін. Та, на жаль, аналізуючи проект Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)», бачу, що позитивний результат залишається під великим питанням. На мою думку, реформування потрібно розпочинати з обговорення із громадськістю та винесення принципових питань на референдум. Потім концепцію реформування потрібно втілити в пілотних регіонах і тільки після цього запроваджувати по всій Україні. Також проблемною залишається зміна статусу адміністративно-територіальних одиниць, а саме ліквідація районів, сільських, селищних та міських рад, оскільки такі утворення стали традиційними, звичними для громадян, які проживають на конкретній території. Та оптимізація роботи з надання адміністративних послуг цими самоврядними органами є нагально необхідною.
Децентралізацію влади, на мою думку, потрібно проводити наступним чином.
Систему адміністративно-територіального устрою України залишити без змін, а саме: Автономна Республіка Крим, області, райони, міста, райони в містах, селища і села. Бо саме зміна ст. 133 Конституції України найбільш негативно вплине на наших громадян.
Ліквідувати місцеві державні адміністрації.
Створити інститут представників Президента на рівні району або області з представництвом у районах. Наділити їх повноваженнями щодо загального нагляду за виконанням державних функцій.
Створити виконкоми при районних, обласних радах із передачею повноважень, які пропонують у проекті Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)».
Змінити систему виборів  до районних, обласних рад.
Оптимізувати роботу сільських, селищних і міських рад у частині запровадження такого інституту влади, як старости (відповідно до кількості населення). Також заснувати при райвиконкомах централізовані служби: бухгалтерську, юридичну, земельну та військового обліку.
Змінити бюджетну політику щодо наповнення бюджетів районів.
2. У цілому можна говорити, що нині суспільно-політична ситуація в нашому районі стабільна та прогнозована. Варто наголосити, що цьому сприяють конструктивна співпраця районної влади з громадськими  об’єднаннями і щотижневе вивчення суспільно-політичної ситуації у населених пунктах, що дає можливість передбачити наслідки прийнятих рішень.
Суспільно-політична ситуація в районі формується під впливом різних економічних та політичних факторів. На її формування впливають рівень життя людей,  діяльність усіх суб’єктів економічних та політичних процесів, значною мірою тих, хто несе відповідальність за розвиток району. Через відсутність залізничного сполучення, віддаленість від Полтави, Харкова, Києва це питання нелегке, інвестори неохоче йдуть на те, щоб тут відкривати своє виробництво (а це – нові робочі місця, податки до місцевих бюджетів). Позитивне вирішення органами місцевого самоврядування соціально-економічних проблем, які виникають, планомірний діалог з людьми, відкритість та прозорість влади, постійне висвітлення відповідних матеріалів у засобах масової інформації, своєчасна та суттєва реакція на звернення громадян, взаємодія з осередками політичних партій та громадських організацій – усе це сприяє підтриманню стабільної суспільно-політичної ситуації в районі.
3. Пріоритетним завданням для районної ради завжди були, є і будуть турбота про соціально-економічний розвиток району, забезпечення комфортних умов проживання мешканців, розвиток культурних, історичних надбань Зіньківського краю.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.