Анатолій КАРБАН: “Нас об’єднує прагнення зберегти державу, її єдність”

Голова Миргородської районної ради Анатолій Євгенович КАРБАН народився 24 травня 1967 року в селі Остапівка Миргородського району. Після закінчення в 1991 році Полтавського педагогічного інституту імені В.Г. Короленка працював учителем Остапівської середньої школи, вчителем і директором Трудолюбівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів Миргородського району. Обирався депутатом Миргородської районної ради п’яти скликань. 25 лютого 2014 року обраний головою Миргородської районної ради. Позапартійний. Одружений, має двох доньок.

1. Місцеве самоврядування має багато проблем через нечіткість законодавчого визначення його функцій та сфери діяльності. Частина повноважень, якими має бути наділене місцеве самоврядування, залишається у межах компетенції лише органів влади центрального рівня. Ті ж повноваження, що належать до компетенції органів місцевого самоврядування та місцевих державних адміністрацій, чітко між ними не розмежовані.
Першочерговими завданнями вважаю розширення повноважень органів місцевого самоврядування; реальний розподіл функцій між гілками влади; розробку чіткої системи відповідальності та контролю; надання місцевим державним адміністраціям винятково контрольно-наглядових функцій за дотриманням законодавства, рівнем місцевого та регіонального розвитку тощо.
Саме ці кроки, на мою думку, дозволять владі стати на шлях служіння народові України, забезпечення його потреб, ефективного надання послуг, соціально-економічного розвитку країни та її регіонів.
2. Для потреб військовослужбовців на Сході України агропідприємствами, фермерами, приватними підприємцями, небайдужими мешканцями району зібрано та перераховано більш як півтора мільйона гривень. Щотижня в зону АТО відправляється допомога нашим воїнам: продукти харчування, білизна, обмундирування, індивідуальні засоби захисту. Посильна допомога надається і службовцям військових частин, дислокованим на території міста, району.
Відрадно те, що за І квартал 2014 року власні надходження до районного бюджету перевищили планові. На 100,1 відсотка забезпечено виконання районного бюджету, сільських та селищних – на 109 відсотків. 17 сільських та селищних рад із 25 перевиконали планові показники першого кварталу. Проблеми Держказначейства, яке не має змоги забезпечити більшість проплат, потрібно вирішити на державному рівні.
3. Перспективи розвитку територіальних громад бачу в налагодженні контактів місцевих рад із інвесторами, благодійними фондами. Скажімо, інвестиції ПрАТ “Нафтогазвидобування” у соціальну сферу району протягом 2014– 2016 років очікуються більше мільйона гривень щорічно. Це партнерство передбачає забезпечення жителів сіл Савинці та Олефірівка питною водою, налагодження вуличного освітлення в селі Великі Сорочинці, збір і вивезення твердих побутових відходів, капітальний ремонт будинків культури в селах Савинці, Солонці, Зелений Кут, капітальний ремонт покрівлі Великосорочинської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів, виготовлення проектно-кошторисної документації з реконструкції дитячого садка “Ластівка” у Великих Сорочинцях, придбання спецавтомобілів швидкої медичної допомоги для Великосорочинської сільської ради та Савинцівської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини.
Громади Миргородщини є постійними учасниками обласних конкурсів проектів розвитку територіальних громад області.
Фінансова ситуація складна, в цьогорічному бюджеті району не вистачає майже 5 мільйонів гривень на фінансування освіти, культури, охорони здоров’я. Але ремонти закладів соціальної сфери плануємо провести за рахунок інвестиційних коштів. Завершується робота над проектом схеми планування території Миргородського району.
Сільськогосподарські підприємства працюють стабільно, застосовують новітні технології, високоякісне насіння. Вони готові до змін, але державна підтримка справжнім господарям землі не завадить.
І надалі у своїй роботі районна рада тісно співпрацюватиме з органами виконавчої влади, сільськими та селищними радами задля забезпечення стабільності, благополуччя, сприятливого інвестиційного клімату.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.