Бойкотуй російське, купуй українське

28 травня цього року прийнято розпорядження голови обласної державної адміністрації Віктора Бугайчука “Про координацію інформаційної діяльності та захист інформаційної безпеки держави на території області у 2014–2016 роках”, яким затверджено план заходів щодо захисту вітчизняного товаровиробника. Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА розроблено відповідне розпорядження.
Пунктом 30 зазначеного плану заходів департаменту економічного розвитку ОДА доручено запровадити спеціальне помітне маркування товарів російського походження позначкою “Товари з Російської Федерації” та їх розміщення на окремій полиці.
– В умовах жорсткого протистояння нашої держави з Російською Федерацією мотивом впровадження маркування є прагнення органів виконавчої влади, місцевого самоврядування області стати на захист національних інтересів та економічної безпеки держави, – зазначила директор департаменту Олена Адамович.
Вона наголосила, що цим пунктом розпорядження передбачено маркування виключно товарів народного споживання. Адже нині немає жодного найменування товарів широкого вжитку, як промислової, так і продовольчої групи, які б не вироблялися українськими товаровиробниками.
– Вважаємо, що з метою захисту внутрішнього ринку, одночасно із запровадженням спеціального маркування, доречно проводити акцію “Купуй українське” та реалізовувати політику послідовного впровадження стратегії імпортозаміщення, – констатувала Олена Адамович.
Вона нагадала, що саме контролюючі служби й спеціально уповноважені органи РФ протягом останніх років неодноразово запроваджували ряд заходів і санкцій стосовно товарів підприємств-виробників Полтавського регіону, зокрема ПАТ “Пирятинський сирзавод”, ТОВ “Гадячсир”, ПАТ “Кременчуцька кондитерська фабрика “Рошен” та інших. Через погіршення торговельних відносин нині суттєво скоротилися експортні операції з Російською Федерацією (з 27 до 13 відсотків у загальному обсязі). Департамент економічного розвитку ОДА напрацьовує пропозиції Мінекономрозвитку України щодо внесення змін до чинного законодавства з метою захисту українських товаровиробників та найбільш вразливих сегментів споживчого ринку. В департаменті переконані, що грамотно сформовані пропозиції з реалізації прагматичних дій, спрямованих на захист українського товаровиробника, сприятимуть формуванню патріотизму населення, вихованню високого рівня свідомості громадян, збереженню цілісності країни та її економічної незалежності.
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.