Боже благословення, людська підтримка…

В антитерористичних операціях у східних регіонах нашої держави бере участь Полтавський батальйон територіальної оборони. Бійці батальйону забезпечені зброєю та амуніцією, однак бронежилетів і пристроїв нічного бачення їм бракує. Днями завдяки спільним зусиллям облдержадміністрації й обласного осередку Товариства сприяння обороні України було придбано й відправлено нашим землякам 200 бронежилетів (вага кожного становить 8 кілограмів, а вартість – близько 2 тисяч гривень) і 10 приладів нічного бачення.

– Сьогодні ми передаємо першу партію бронежилетів четвертого рівня захисту, які використовуються в бою. Також ми придбали бійцям Полтавського батальйону територіальної оборони взуття, надаємо й матеріальну допомогу, а наші земляки та спонсори зібрали одяг і продукти харчування, – наголосив голова облдержадміністрації Віктор Бугайчук. – На сесії обласної ради згідно з розробленою облдержадміністрацією програмою планується виділити спеціальним фондом, для системної роботи з підтримки нашої армії та спецслужб, чотири мільйони гривень.
Такий очікуваний нашими бійцями вантаж освятив архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП Федір.
– Ми не можемо не допомагати армії, адже, мабуть, не випадково нині саме Церква має найвищий ступінь довіри в суспільстві, й маємо цю довіру виправдати. Разом із волонтерською групою допомагаємо всім, чим можемо: коштами, засобами, вирішенням організаційних питань. Ми купуємо продукти, речі, яких потребують військовослужбовці, й контролюємо, щоб їх доставляли за призначенням, – наголосив владика.
Цього разу за зібрані волонтерами й духовенством кошти придбано кілька приладів нічного бачення, які, за словами владики Федора, будуть відправлені у війська. Супровід вантажу для Полтавського батальйону здійснюватимуть представники Церкви. Сподіваємося, що з Божою і людською підтримкою наші воїни будуть захищені від ворожих куль.

Людмила ДАЦЕНКО
Олег ЖУРАВЛЬОВ (фото)
“Зоря Полтавщини”

Указом Президента України Петра Порошенка від 20 червня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі й незламність духу в органах і підрозділах Служби безпеки України нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня Біліченка Геннадія Васильовича (посмертно) – капітана, співробітника УСБУ в Полтавській області; в органах і підрозділах Міністерства внутрішніх справ України нагороджено медаллю “Захиснику Вітчизни”: Коваленка Валерія Івановича – старшого сержанта міліції, Лозу Олега Миколайовича – старшину міліції, Турбабу Руслана Миколайовича – прапорщика міліції – співробітників Миргородського міськвідділу УМВС України у Полтавській області.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.