“Хочу продовжити справу батьків”

На одній із молодіжних фотовиставок поспілкувалася з юним полтавським фотографом Степаном Чуприною. Хлопець робить репортажні знімки про людей, природу. Має багато уподобань, а в професійному плані хоче продовжити сімейну династію. Родина юнака – медична. Червень, коли відзначається професійне свято медиків, для неї – особливий місяць.
Цікаво послухати розповідь Степана.
Його мама, Наталія Валентинівна Чуприна, працює в обласному психоневрологічному диспансері. Родичі по маминій лінії – також медики. Дідусь, Валентин Федорович Русяєв, – віце-президент Української асоціації медичних фізиків. Бабуся, мамина мама, Алла Олександрівна Русяєва, – невропатолог вищої категорії, психотерапевт. Мамина сестра Тетяна закінчила Сімферопольський медичний інститут, свого часу була медсестрою у військовому госпіталі.
Глава сім’ї – Леонід Федорович Чуприна – за фахом стоматолог, кандидат медичних наук, доцент кафедри дитячої терапевтичної стоматології УМСА.
Дідусь Степана з батьківського боку – Федір Іванович – залізничник, фронтовик.
– Мій дідусь визволяв Україну від фашистів і досі має осколок – сумну згадку про Велику Вітчизняну війну, – каже онук.
У Полтавській медакадемії й познайомилися батьки хлопця. Народилося красиве, палке кохання.
– Сім`я наша дуже дружна, батьки допомагають порадами мені та сестрі Анастасії, і одне одному – теж, – розповідає Степан.
– У нас із братом різниця у 3 роки і 3 місяці. Ми навчаємося у гімназії № 33. Обоє полюбляємо танцювати, відвідуємо студії у міському Будинку культури, я віддаю перевагу східному мистецтву. Брат має багато захоплень – танці, спорт, квітковий бізнес. Степан з дитинства був непосидючою дитиною. Щоб кудись подіти цю надмірну енергію, мама віддала його в три роки на танці. Відтоді він у нас активний в усьому, – продовжує розповідь Анастасія.
Ця родина дуже гостинна, у них часто збираються друзі, компаніями виїжджають за місто. Найчастіше – в Супрунівку та Шостаки. Взимку люблять кататися на лижах, у теплу пору року – грати в рухливі спортивні ігри, усі добре вміють плавати. Чуприни – активні учасники традиційних змагань медичних працівників, що проходять у Біликах Кобеляцького району.
– Мамина команда була неодноразовим переможцем цих спортивних змагань, – з гордістю кажуть діти.
– Я хочу продовжити справу батьків, а потім вже займатися іншим, у тому числі політикою. Навчаюся у школі “Лідери майбутнього” при Полтавському міському управлінні у справах сім`ї, молоді та спорту, – ділиться планами на майбутнє Степан.
Хлопець також став лауреатом обласного конкурсу “Молодь року”. Такий ось майбутній продовжувач благородної справи!
Галина БОЙКО.
м. Полтава.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.