Студентська модель розвитку регіону

Регіональний мультифестиваль “Студреспубліка” як найбільший захід для полтавського студентства; реалізація проекту “Нова регіональна модель Полтавщини”; соціальні проблеми, на вирішення яких спрямовано проект, – про це та інше вели мову представники обласного осередку ВМГО “Студентська республіка” із журналістами на прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”.
– Відділом у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації проводився профільний конкурс соціальних проектів і програм, розроблених громадськими організаціями та їх спілками. Перемогу виборов проект “Студентська республіка” і відповідно отримав з обласного бюджету фінансування у розмірі 12 тисяч гривень для реалізації своєї програми. Його актуальність полягає у консолідації зусиль молоді для покращення життя нашої громади, – розповіла заступник начальника відділу у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Юлія Северин.
“Студреспубліка” займається розробкою Стратегії-2050 для України у розділі розвитку регіонів, організовує регіональний етап Міжнародної програми “Студентська республіка”, який присвячено Дню молоді та Дню Конституції.
– Метою нашого проекту є підвищення рівня громадської активності серед молоді, залучення її до державотворчих процесів, підвищення рівня правової освіченості молоді, а також розробка стратегії розвитку Полтавського регіону. Тема цьогорічного заходу – “Розвиток місцевого самоврядування. Нова регіональна модель Полтавщини”, – розповіла голова оргкомітету “Студреспубліки” Юлія Бобир.
Відбуватиметься мультифестиваль на базі оздоровчого табору Полтавської державної аграрної академії у селі Петрівка Полтавського району. Серед найпродуктивніших учасників буде обрано десятьох депутатів магістрату “Студреспубліки” та студентського мера, які пройдуть стажування у регіональних органах державної влади та місцевого самоврядування. Кращі з них стануть позаштатними радниками відповідних керівників підрозділів.
Окрім змістовної частини, відбудеться ряд субфестивалів. Зокрема конкурс краси “Перша леді”, інтелектуальні ігри, фестиваль спорту та ерудиції “Квест-фест”, дебати, інтелектуально-психологічна гра “Мафія”, фестиваль аматорського відео, фотоконкурс “Спалах емоцій”, конкурс розуму й мужності “Містер “Студреспубліки”, різноманітні флешмоби. Організатори фестивалю мають надію, що їх напрацювання у створенні нової регіональної моделі Полтавщини будуть помічені та враховані обласною владою.

Світлана БОРИСЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.