Кременчужани – чемпіони світу

Кременчук має перших чемпіонів світу з кікбоксингу за версією ISKA. Міжнародний турнір з цього виду спорту нещодавно відбувся в іспанському місті Коста-Брава. На найвищу сходинку п’єдесталу піднялися студент Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського Максим Кагал і його тренер Олег Скирта. Максим виступав у ваговій категорії до 60 кілограмів у розділах лоу-кік та К-1. У першому поєдинку в розділі
К-1 не без “допомоги” суддів поступився за очками у поєдинку 1/2 фіналу, але реабілітувався яскравими боями в розділі лоу-кік. У 1/4 фіналу впевнено переміг представника іспанської школи кікбоксингу. В півфіналі в першому раунді Максим нокаутував німецького кікбоксера, який став переможцем чемпіонату в розділі К-1. Спостерігаючи за важким ураженням товариша, інший представник збірної Німеччини вирішив не випробовувати долю і не вийшов на фінальний поєдинок, забезпечивши Максиму золоту медаль чемпіонату світу.
Його наставник Олег Скирта виступав у віковій групі 36–40 років у ваговій категорії до 75 кілограмів у розділі лайт-контакт. Закінчивши достроково два поєдинки, він забезпечив собі “золото” й титул чемпіона.
Золота фортуна не посміхнулася тільки Богдану Копкіну, котрий, як і Максим, до цього здобув перемогу на чемпіонаті України, що й дозволило їм поїхати на чемпіонат світу. Ця подія, без сумніву, вже увійшла в історію спорту Кременчука. Варто зазначити, що чемпіонат є досить престижним, він зібрав більше 600 учасників із 37 країн світу. Збірну України представляли 16 спортсменів, серед яких тільки кременчужани виступали у найбільш жорстких рингових розділах лоу-кік та К-1. Яскраві виступи кременчужан уже зацікавили представників Німеччини, які висловили бажання побачити їх на професійних рингах своєї країни.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.