Василь СТЕПЕНКО: “Реформування має відбуватися без поспіху, виважено й після відповідної підготовки”

Голова Полтавської районної ради Василь Іванович СТЕПЕНКО народився 28 листопада 1948 року в селі Рибальське Охтирського району Сумської області. Після закінчення у 1974 році Полтавського сільськогосподарського інституту працював головним економістом колгоспу імені Воровського Полтавського району, першим секретарем Полтавського райкому ЛКСМ України, головою колгоспу імені Воровського, першим секретарем Полтавського райкому КПУ; першим заступником голови Полтавської облдержадміністрації, начальником управління агропромислового комплексу ОДА, головою Полтавської райдержадміністрації, президентом асоціації «Насіння Полтавщини». Кандидат економічних наук. Заслужений працівник сільського господарства України. Обирався народним депутатом України 2-х скликань, депутатом Полтавської обласної та районної рад. Позапартійний. Одружений. Має двох дорослих синів.

1. Реформування органів влади на рівні району – це передача виконавчих функцій виконкомам районних рад. Районна рада утворюється з депутатів, які обираються винятково по мажоритарних округах, якщо й по багатомандатних округах, тоді до ради входитимуть близько 30 відсотків депутатів, які ніколи не мали ніякого стосунку до району (не проживають і не працюють у районі). Адміністративна реформа на рівні району, сільської ради, вважаю, сьогодні не на часі, оскільки об’єднання районів, сільських рад призведе до збільшення рівня безробіття. За цим також стоять транспортне сполучення, інші проблеми. Це все потрібно робити без поспіху, виважено й після відповідної підготовки.
2. Суспільно-політична ситуація в районі стабільна. В районній раді працюють депутати, які представляють десять політичних сил, але всі вони завжди знаходять консенсус.
На належному рівні в районі й соціально-економічна ситуація. Виконується бюджет району, з 26 сільських рад надходження до бюджету виконують 22–24 сільські ради. Це дає змогу своєчасно виплачувати заробітні плати працівникам бюджетних установ, проводити інші соціальні виплати. В даний час на рахунках сільських рад є близько 30 мільйонів гривень зароблених ними коштів, але в зв’язку з тим, що вони не проходять через Державне казначейство, сільські ради не можуть їх використати для поліпшення соціально-економічних умов, загалом для розвитку територіальних громад.
3. Пріоритетами в роботі районної ради є:
– збільшення надходження коштів до районного й сільських бюджетів;
– ремонт доріг – як до населених пунктів, так і безпосередньо в селах району;
– добудова приміщення поліклінічного відділення центральної районної лікарні;
– завершення переведення приміщень навчальних закладів на автономне опалення;
– передача дитячих садків на баланс відділу освіти й створення навчально-виховних закладів;
– ремонт амбулаторій загальної практики сімейної медицини та ФАПів, переведення їх на економне опалення;
– вирішення питання облаштування полігона твердих побутових відходів та закриття існуючого сміттєзвалища.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.