Толока бібліотекарів і доброчинців

Бібліотекар міської книгозбірні-філії для дітей № 9, що по вулиці Халтуріна у Полтаві, Юлія Крамарєва вирішила зробити фоторепортаж про те, як спілкуються відвідувачі закладу із книгою на свіжому повітрі. Проте задум, як то кажуть, виявився нездійсненним. Адже прилеглий майданчик був украй занедбаний: лавки, сидіння гойдалок і каруселей поламані, все розхитане, фарба облуплена…
І так уже не перший рік, підтвердили мешканці навколишніх будинків. Тож чекати, поки за ремонт візьметься ЖЕД, було марно. Тому, порадившись із колегами, Юлія Крамарєва розмістила в Інтернеті на полтавських форумах звернення до небайдужих громадян з проханням допомогти. Бібліотекарі були приємно вражені кількістю людей, які відгукнулися. Полтавці, навіть мешканці інших вулиць, принесли інструменти, матеріали для ремонту і взялися за роботу. Все полагодили, пофарбували, зробили сидіння, лавочку. Працівники бібліотеки теж брали участь у спільній толоці й пригощали всіх чаєм із печивом.
Особливо сумлінно попрацювали задля спільної справи представники благодійної фундації “Фонд Добрих Людей” Юрій Дмитренко, Артем Чорногор, Ярина Дегтярь, Роман Писаренко, члени волонтерського відділу студентського парламенту Української медичної стоматологічної академії Вікторія Бородай, Максим Цимбал, Олег Паленкевич, Ольга Кошелєва, Михайло Кафка, полтавці, які дізналися про толоку з Інтернету, Андрій Новіков, Андрій Усачов, Іван Сірко, небайдужі сусіди й читачі бібліотеки Світлана і Олексій Гордієнки, Сергій Юхименко, Яна Горохова, Світлана і Женя Раки, Сергій і Тетяна Бокані та інші. Дитячий майданчик підготували для літніх розваг малечі з сусідніх дворів, юних читачів бібліотеки, які матимуть на канікулах багато вільного часу.

Наталія ЖОВНІР
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.