Юлія БОЙКО: “Змінити життя на краще можна з людьми, які чітко усвідомлюють мету”

Голова Хорольської районної ради Юлія Вікторівна БОЙКО народилася 15 січня 1972 року в Хоролі. Має вищу економічну та педагогічну освіти. Працювала у закладах торгівлі, банківській сфері, малому бізнесі. Останні 9 років – викладач економічних дисциплін Хорольського агропромислового коледжу Полтавської державної аграрної академії. Депутат Хорольської районної ради. 3 березня 2014 року обрана головою Хорольської районної ради. Член ВО “Батьківщина”. Заміжня, має двох дітей.
1. Останніми роками дуже багато розмов велося про необхідність вдосконалення системи державного управління, в тому числі на місцевому рівні. Начебто всі підтримують необхідність внесення змін, але далі слів справа поки що не зрушила. Вважаю, настав час запровадження чіткого розподілу компетенції влади, розмежування повноважень органів місцевого самоврядування різних рівнів, скасування системи делегування повноважень органів місцевого самоврядування місцевим державним адміністраціям, фінансового забезпечення громад. Ми не маємо змоги проводити ремонти у закладах культури, медицини, освіти, будівництво та ремонт доріг, благоустрій населених пунктів…
Не менш важливим сьогодні, ніж реформування місцевого самоврядування та територіальна організація влади в Україні, є боротьба з корупцією. Я вважаю вкрай своєчасним розроблений командою Юлії Тимошенко законопроект щодо боротьби з корупцією, який дає право кожній людині під час спілкування з чиновником вести аудіо- або відеозапис прихованою камерою, телефоном, а потім, оминаючи правоохоронні органи, йти до суду. Звичайно, без повного реформування судової системи ці ініціативи реалізувати не-можливо.
2. Ситуація в економіці держави проектується і на економічну ситуацію в районі. Що мається на увазі? Відсутність коштів на державних казначейських рахунках не дозволяє розрахуватися за послуги, надані бюджетним установам району. Хочу підкреслити, що всі установи, підприємства, організації, лікарні та школи працюють у звичному режимі, щоправда, перейшли на економію бюджетних коштів, чого вимагає від нас усіх нинішня ситуація.
Далеко за межами країни відома і користується попитом продукція Хорольського механічного заводу, Хорольського молококомбінату дитячих продуктів, філії державного підприємства “Укрспирт”. У районі 18 сільськогосподарських підприємств та 58 фермерських господарств, якими в минулому році вироблено валової продукції на суму 666 мільйонів гривень.
Ми постійно працюємо над пошуком шляхів по удосконаленню роботи закладів соціальної сфери. Завдяки тому, що за кошти районного бюджету було зведено будинок для лікарів, за останні 4 роки в район прийшло працювати 18 молодих спеціалістів. При центральній районній лікарні відкрито відділення реанімації. Оновлено матеріально-технічну базу наших медичних закладів.
Хорольський район є прикладом консолідації та виваженості населення у цей складний для країни час. Зокрема значна кількість громадян долучилася до благочинної акції, перерахувавши одноденний заробіток на підтримку армії. Окремі підприємства та фізичні особи надали допомогу потрібними матеріалами, товарами та послугами.
3. Дуже важливо, щоб ми зрозуміли, що ніхто не прийде і не робитиме за нас нашу роботу, скажімо, не візьме віник і не замітатиме наше подвір’я. А ще нам необхідно здолати байдужість, проявити активну громадську позицію, розкрити потенціал місцевої ініціативи.
Я, як голова районної ради, прагну співпрацювати з представниками усіх політичних партій, аби це було на благо громади. Може, комусь і хотілося б бачити якісь баталії в районній раді, щоб ми чубились, а робота стояла. Але кому від того буде краще? Нас обирали в районну раду люди – наші виборці. Вони довірили депутатські мандати представникам 8 політичних сил, щоб вони не дивилися на колір своїх партійних квитків, а плідно працювали.
Головним результатом нашої роботи слід вважати затишок в оселях наших виборців. А для цього їм потрібні стабільна робота, заробітна плата, світло, вода, тепло і багато інших таких звичних речей. Їх відсутність приводить суспільство до соціальної напруги.
Потрібно допомагати людям. Хто думає, що можна зробити справу, не враховуючи громадську думку, той глибоко помиляється. Пріоритет нашої районної ради – відкритість. Усе, що відбувається у “коридорах влади”, стосується кожного мешканця нашої громади. Хорольською районною радою створено громадську раду, проводяться “круглі столи”, дні районної ради на території сільських рад.
Від активності, життєвої позиції усіх нас залежить майбутнє наших громад, наших дітей, нашої України. Бо змінити життя на краще, впевнено творити майбутнє держави на ймення Україна можна тільки з людьми, які чітко усвідомлюють свою мету.
Мені дуже хочеться, щоб у нашій країні люди мали добробут і відчували затишок та гордість за своє місто, селище, село. Переконана, що в українській нації закладено потужний потенціал, який ще не розкрився. Допомогти, всіляко сприяти його розкриттю – у цьому і полягає головна суть місцевого самоврядування.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.