Вектор розвитку – європейський

Таку заяву зробила Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні пані Аргіта Даудзе під час робочої зустрічі з головою облдержадміністрації Віктором Бугайчуком та головою облради Петром Вороною. Вона передала вітання латвійського народу українському з нагоди проведення в країні демократичних виборів Президента й обрання легітимного Глави Держави.
– Після Революції Гідності, що відбулася в Україні, після перемоги Євромайдану я багато їжджу вашою країною. Хочу зрозуміти, як громадяни і влада сприймають складну ситуацію, спровоковану російською агресією й окупацією Криму, – зазначила Аргіта Даудзе.
Керівники області привітали пані Аргіту Даудзе на Полтавській землі й зазначили, що для України, як держави, яка обрала європейський вектор розвитку, й Полтавщини зокрема особливо цікавий латвійський досвід посткомуністичної трансформації та модернізації органів місцевого самоврядування, децентралізації влади.
Під час минулої робочої поїздки на Полтавщину Надзвичайного і Повноважного Посла Латвійської Республіки в Україні Аргіти Даудзе було висловлено наміри налагодити тісніші зв’язки полтавських міст із латвійськими містами-побратимами. Констатувалося, що наразі робота в цьому напрямку триває.
– Полтавщина нині має великий економічний потенціал. Латвійські виробники зацікавлені в тому, щоб представляти на українському ринку, в тому числі й у Полтавській області, свою продукцію, – наголосила пані Посол.
Починати доведеться не на порожньому місці. Так, за підсумками першого кварталу поточного року зовнішньоторговельний оборот товарів Полтавщини з Латвією склав майже 1,5 мільйона доларів. Більша частина цієї суми – експорт продукції. В основному це – готові харчові продукти, жири та олії тваринного й рослинного походження.
***
Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Аргіта Даудзе презентувала виставку “Графічні розповіді”, присвячену історії Латвії. В експозиції, яка розгорнулася у приміщенні Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, – світлини, примірники дореволюційних газет, тематичні брошури… Пані Аргіта Даудзе зазначила, що завдяки культурному діалогу Україна й Латвія стають ближчими, а це у свою чергу сприяє економічному, науковому співробітництву наших держав.
У презентації виставки взяли участь голова облдержадміністрації Віктор Бугайчук, голова обласної ради Петро Ворона, ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Герой України, наш земляк Василь Тацій.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.