Хліба радіють літу молодому

Менш як за місяць в області розпочнуться жнива, а поки що ранні зернові колосові культури набирають вагу золотавих зерен, які радіють молодому літу.
За даними департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, загалом ярі сільськогосподарські культури в агроформуваннях усіх форм власності посіяно на площі понад 1 мільйон 300 тисяч гектарів. У тому числі під зернову кукурудзу відведено близько 600 тисяч гектарів, під соняшник – понад 260 тисяч, під сою – більш як 180 тисяч, під цукрові буряки – приблизно 40 тисяч гектарів. Ранні зернові культури (озимі та ярі) займають майже 340 тисяч гектарів. Найбільші площі під ярими культурами – у господарствах Миргородського (майже 65 тисяч гектарів), Глобинського (63,5 тисячі гектарів) та Гадяцького (близько 62 тисяч гектарів) районів.
Варто додати, що в цьому році дещо зменшено порівняно з минулим роком і так невеликі площі круп’яних культур. Гречку посіяно майже на 3,8 тисячі гектарів (торік – на 6,4 тисячі гектарів), просо – на 2,81 тисячі гектарів. Овочі загалом займають близько 22,4 тисячі гектарів, із них у сільгосппідприємствах – 372 гектари.
В агроформуваннях області нині на часі догляд за посівами та заготівля кормів для громадського тваринництва. Зокрема сінажу вже заготовлено понад 100 тисяч тонн, сіна – трохи більше 3 тисяч тонн. Поки що, за словами фахівців-аграріїв, ані дощі, ані спека не зашкодили розвитку сільськогосподарських культур, які нині оптимально розвиваються.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.